Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Groapa de gunoi de la Sighișoara continuă să ardă - Pompierii au lichidat trei noi focare

Inquam Photos/ Octav Ganea
incendiu Chitila groapa gunoi vegetatie

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş au intervenit, joi, pentru lichidarea a trei noi focare identificate la groapa de gunoi a municipiului Sighişoara, după ce pentru stingerea ultimului incendiu izbucnit aici s-a acţionat timp de cinci zile.

Pompierii au fost solicitaţi, joi dimineaţă, să intervină pentru stingerea unui incendiu la groapa de gunoi din municipiul Sighişoara, iar după câteva ore au fost identificate alte două noi focare, localizate în adâncime.

Potrivit ISU Mureş, la faţa locului au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Sighişoara, un buldoescavator şi o cisternă cu apă din partea operatorului economic, incendiile fiind lichidate în jurul orei 16,00.

"Se vor executa recunoaşteri periodice pentru monitorizare şi pentru a împiedica reaprinderea", a subliniat ISU Mureş, într-un comunicat de presă.

În urmă cu o zi, în urma unei recunoaşteri executate la groapa de gunoi din municipiul Sighişoara de către şeful Gărzii de Intervenţie de la Detaşamentul de Pompierii Sighişoara, a mai fost descoperit un focar în profunzime, intervenţia de stingere durând câteva ore.

Ultimul incendiu, care a cuprins o suprafaţă de circa 400 metri pătraţi, a izbucnit în data de 6 august şi a durat 5 zile până a fost lichidat, timp în care s-a acţionat continuu cu 4 autospeciale cu apă şi spumă, o motopompă remorcabilă şi peste 130 de cadre militare de la Detaşamentul Sighişoara, Detaşamentul Târgu Mureş şi Secţia Târnăveni.

"Stingerea incendiului a fost posibilă cu sprijinul acordat din partea următoarelor companii: Administrarea Bazinală de Apă Mureş, Agoref, Ecosal Sighişoara, Bautec SRL, Aquaserv Sighişoara, Aquaserv Târnăveni, Silevi Salubriserv de la Ceuaşu de Câmpie, Onea Ioan Daneş, Media Forest Explotans DCC SRL şi Benidorm Trans SRL. Companiile mai sus menţionate au trimis în sprijinul pompierilor mureşeni 5 excavatoare şi 5 cisterne cu apă, care au deservit pentru misiunea stingerii", a precizat ISU Mureş.

În urma poluării produse, prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a anunţat că s-a decis suspendarea temporară a activităţii la groapa de gunoi de la Sighişoara, pentru luarea unor măsuri de prevenire.

Primăria Sighişoara a anunţat că deşeurile colectate de la populaţia Sighişoarei vor fi transportate şi depozitate la Depozitul de la Sânpaul, fără ca aceste costuri să se regăsească în factura sighişorenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.