Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Groaza in hotelul atacat de teroristi: A fost cuprins de flacari, se auzeau tipete

behindthenewsisrael.wordpress.com
masina capcana

Holul hotelului Splendid din Ouagadougou, ţintă a unui atac jihadist de la ora 19.45, era în flăcări la ora 01.00 dimineaţă (locală şi GMT) şi puteau fi auzite ţipete în hotel, a constatat un corespondent al agenţiei France Presse aflat în apropierea clădirii.

Incendiul, a cărui origine nu este cunoscută, a început în hol şi a luat amploare. Jandarmi care au pătruns pentru scurt timp în hotel au ieşit câteva momente mai târziu în timp ce se puteau auzi ţipete.

În jurul orei 01.30 au avut loc schimburi de focuri sporadice, în timp ce pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul. O maşină, care a luat foc din cauza incendiului din hotel, a explodat fără să facă răniţi.

Citeste si: Luare de ostatici la un hotel frecventat de străini în Burkina Faso/ 20 de moți în urma atacului

-------------------------------------

În total 30 de persoane au putut ieşi "tefere şi nevătămate" din hotelul Splendid din Ouagadougou, ţintă a unui atac jihadist, în timp ce 33 de răniţi au fost evacuaţi în asaltul desfăşurat în continuare de forţele armate din Burkina Faso, a informat ministrul comunicaţiilor, Rémis Dandjinou, citat de AFP.

Printre cele 30 de persoane care au scăpat nevătămate se află ministrul muncii, Clément Sawadogo, prezent în hotel în momentul atacului, a precizat Rémis Dandjinou.

"Sunt morţi, însă nu cunoaştem numărul acestora", a mai spus el. "Asaltul este în curs, cu forţele burkineze sprijinite de forţele speciale franceze", a adăugat ministrul comunicaţiilor.

Gruparea jihadistă Al Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) a revendicat vineri atacul asupra unui hotel şi unui restaurant frecventate de occidentali în capitala Burkina Faso, Ouagadougou.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.