Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Groenlanda introduce noi restricții în urma creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Premierul insulei: 'Situaţia este critică'

Viasat
Groenlanda

Groenlanda a introdus noi restricţii din cauza unei situaţii COVID-19 descrisă drept "critică" de către premierul insulei arctice, a informat presa locală, potrivit DPA.

Locuitorii acestui teritoriu autonom danez trebuie să poarte de acum măşti sanitare în magazine şi în transportul public, potrivit radioului public KNR şi ziarului Sermitsiaq.

În plus, guvernul limitează numărul celor care pot călători în acelaşi timp cu un mijloc de transport în comun şi impune noi limitări numărului de persoane care se pot afla simultan în spaţii comerciale, restaurante şi biserici. Spre exemplu, supermarketurile şi alte magazine care vând bunuri necesare traiului zilnic pot primi clienţi doar la jumătate din capacitate, potrivit agerpres.ro.

Regulile au intrat în vigoare marţi şi, deocamdată, sunt aşteptate să se aplice doar până vineri.

Decizia de a impune noi restricţii a fost luată după ce pe insulă s-au înregistrat 13 cazuri active de coronavirus în ultimele zile.

Patru dintre acestea au fost depistate marţi, inclusiv la doi pasageri de pe un zbor din Copenhaga care a aterizat în Groenlanda în urmă cu o săptămână. Unul dintre cazuri prezenta varianta Delta a virusului, fiind primul caz de infectare cu această tulpină mai contagioasă detectat în Groenlanda.

"Am constatat că infecţiile au venit printr-un zbor. Situaţia este critică", a declarat marţi presei premierul Múte Bourup Egede.

Groenlanda este cea mai mare insulă din lume. Populaţia sa numără circa 56.000 de locuitori, mulţi trăind în aşezări izolate.

Insula este în mare parte autonomă, însă face parte oficial din Regatul Danemarcei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.