Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grup de 21 de persoane, cu mult peste limita prevăzută în regulament, depistat în Parcul Naţional Piatra Craiului

Romsilva
Parcul Natural Bucegi

Un grup de 21 de persoane a fost depistat, sâmbătă, în Parcul Naţional Piatra Craiului, deşi regulamentul zonei prevede grupuri de maxim cinci persoane. Ghizii au fost sancţionaţi cu amendă, potrivit news.ro.

”Astăzi am avut în teren o echipă formată în comun cu Jandarmeria Montană Zărneşti, pentru verificarea respectării regulamentului parcului privind parcurgerea traseelor nemarcate (2 prevederi principale - obţinerea unui acord pe email şi respectarea numărului de 5 persoane în grup, inclusiv ghidul). În zona Brâului de Mijloc, a fost întâlnit un grup de 21 de persoane!! cu 2 ghizi, precum şi un grup de 8 persoane cu un ghid. Ghizii au fost sancţionaţi cu amendă, restul persoanelor cu avertisment”, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Parcului Naţional Piatra Craiului.

Potrivit acestora, o persoană din cel de-al doilea grup s-a şi accidentat.

”Chiar din cel de-al doilea grup a făcut parte şi o persoană care, din păcate, s-a accidentat astăzi, care a fost evacuată cu elicopterul de către colegii de la Salvamont Zărneşti.

Evacuarea s-a făcut foarte rapid şi datorită informaţiilor furnizate de jandarmul montan prezent la faţa locului, care a transmis locaţia exactă precum şi condiţiile privind posibilitatea intervenţiei cu elicopterul”, au mai transmis oficialii zonei.

Potrivit acestora, mărimea grupului din regulamentul parcului a fost discutată şi agreată cu asociaţiile montane şi cele ale ghizilor, astfel încât impactul asupra habitatelor din zona cea mai sensibilă a parcului să fie minim şi să fie asigurată cât mai bine şi siguranţă turiştilor din grup.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.