Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grup de lucru privind mediul și schimbările climatice stabilit între CNMR și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu

www.cnmr.ro
CNMR Grațiela Gavrilescu

Astăzi, 27 Februarie 2018, la sediul Ministerului Mediului, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) și reprezentanții Ministerului Mediului, cu participarea doamnei viceprim-ministru Grațiela Gavrilescu.

Delegația CNMR condusă de Alexandru Cumpănașu în calitate de președinte și delegația Ministerului Mediului condusă de doamna viceprim-ministru Grațiela Gavrilescu au stabilit constituirea Grupului de Lucru comun pentru mediu și schimbări climatice, ce va avea întâlniri lunare și va fi compus din specialiști din cadrul CNMR și Ministerul Mediului în vederea identificării și implementării de soluții în cele două domenii vizate.

Principalele teme abordate în cadrul întâlnirii au vizat legislația în materie de mediu, colectarea deșeurilor, obținerea avizelor de mediu și schimbările climatice, fiind înaintate propuneri privind modificarea unor acte normative în domeniu printre care HG nr. 739/2016 pentru aprobarea Strategiei Naționale a României privindSchimbările Climatice 2013-2020, Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor și Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje.

Întâlnirea de astăzi a fost foarte importantă și am agreat cu doamna viceprim-ministru mai multe măsuri concrete atât în ceea ce privește modificarea cadrului legal, cât și aspecte ce țin de îmbunătățirea directă a vieții românilor. CNMR a acceptat să devină și partenerul Ministerului Mediului pentru campania națională ce urmează a fi desfășurată cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor și ne vom oferi și expertiza necesară în cadrul Grupului de Lucru comun din partea tuturor organizațiilor membre. Apreciez atitudinea deschisă si constructivă a doamnei viceprim-ministru Gavrilescu care a susținut atât măsurile propuse de CNMR, cât și constituirea Grupului de Lucru”, a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu, pentru site-ul cnmr.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.