Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupare care accesa și folosea ilegal aplicația unei firme de curierat a fost destructurată: sustrăgeau bunuri din patru cușete de tip easybox din Timiș

easybox

O grupare care a accesat şi folosit ilegal aplicaţia unei firme de curierat, sustrâgând bunuri din patru cuşete de tip easybox din judeţul Timiş, a fost destructurată de poliţişti şi procurori. Trei dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant când dădeau o lovitură în Bucureşti.

”La data de 12.04.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Timişoara şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi au efectuat un număr de 7 percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic , transfer neautorizat de date informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi furt calificat”, a transmis, miercuri, DIICOT.

Sursa citată a rpecizat că s-a reţinut faptul că, începând cu jumătatea anului 2022, mai multe persoane de pe raza judeţelor Timiş, Mehedinţi, Ilfov şi municipiului Bucureşti s-au constituit într-un grup infracţional organizat, în vederea comiterii unor infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea datelor informatice, fraudă informatică şi furt.

”În mod coordonat, membrii grupului, au realizat comenzi online, de aparatură electronică de valoare mare, cu plata ramburs la ridicarea coletelor din easybox. Imediat după expirarea perioadei de păstrare de 36 de ore, au accesat fără drept aplicaţia informatică destinată curierilor şi prin generarea de coduri QR au deblocat cuşetele însuşindu-şi coletele. Prejudiciul cauzat unei societăţi comerciale, prin accesare a patru lockere situate pe raza judeţului Timiş se ridică la aproximativ 80.000 de lei”, a mai transmis sursa citată.

Totodată, în noaptea de 11/12 04.2023, trei dintre membrii grupului au fost prinşi în flagrant în Bucureşti, în timp ce, folosind ilegal aplicaţia informatică dedicată curierilor, ridicau colete cu aparatură electronică ( telefoane mobile de ultimă generaţie, ceasuri smart, căşti audio, camere video şi cartele telefonice), în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

”În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate 11 telefoane mobile, 11 cartele, o cameră video, 1 microSd, 2 hard disk-uri, un laptop, 5 ambalaje de cartele, 2 carduri albe (blank) cu bandă magnetică şi cip (neinscripţionate), un memory stick şi 3 carduri bancare”, a mai transmis DIICOT.

La sediul DIICOT Bucureşti vor fi duse pentru audieri şapte persoane, o alta urmând a fi audiată la Mehedinţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.