Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupare de cămătari, destructurată de procurorii DIICOT: Opt persoane trimise în judecată

DIICOT

Procurorii DIICOT au trimis în judecată opt persoane acuzate de camătă, şantaj şi alte infracţiuni. Inculpaţii percepau dobânzi de 20% pe lună, iar cei care nu puteau plăti erau ameninţaţi şi şantajaţi. Gruparea a forţat o tânără să se prostitueze şi a reţinut toate încasările acesteia.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 8 de inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, trafic de persoane, proxenetism, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi deţinere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

”Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, începând cu luna noiembrie 2016, inculpaţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a fost obţinerea unor venituri ilicite din săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj. Membrii acestei grupări acţionau concertat în scopul obţinerii de profituri ilicite, prin împrumutarea unor sume de bani către diferite persoane, percepând o dobândă de 20% lunar”, a transmis, joi, DIICOT.

Potrivit procurorilor, în cazul în care persoanele vătămate întârziau să plătească sau din alte motive nu aveau posibilitatea să achite dobânzile datorate la data stabilită, membrii grupării recurgeau la ameninţări şi şantaj pentru a le recupera şi percepeau, pe lângă dobândă, alte sume în plus, care erau calculate în procente sau sume fixe pentru fiecare zi de întârziere a plăţii dobânzii.

”De asemenea, în perioada octombrie – decembrie 2020, o parte dintre suspecţi au constrâns o persoană vătămată, prin acte de violenţă fizică şi ameninţare, să practice prostituţia într-o locaţie situată pe raza municipiului Piteşti, beneficiind în totalitate de sumele de bani obţinute de către aceasta”, au mai transmis procurorii.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Dolj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.