Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gruparea de mercenari Wagner a început să facă recrutări pe site-urile pentru adulti

The Guardian
sediu wagner

Gruparea de mercenari Wagner condusă de Evgheni Prigojin a început să își facă publicitate în Rusia pe site-ul pentru adulți Pornhub, relatează presa locală, citată de Ukraîinska Pravda.

„Suntem cea mai a naibii armată privată din lume. Recrutăm luptători din toate regiunile Rusiei”, afirmă o femeie într-un videoclip care a fost semnalat de locuitorii din regiunile Kemerovo și Volgograd, transmite Hotnews.

Într-un videoclip trimis de utilizatori din regiunile Kemerovo și Volgograd, o femeie spune: „Suntem cea mai nenorocită armată privată din lume. Recrutăm luptători din toate regiunile Rusiei”.

Mesajul este urmat de un număr de telefon care aparține de fapt recrutorilor grupării Wagner. Presa locală scrie că videoclipul poate fi văzut de utilizatorii care nu folosesc un adblocker sau serviciu VPN.

Rusia a interzis Pornhub și alte site-uri pentru adulți în 2016, autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor punând în aplicare o decizie a instanței care a constatat că acestea încalcă legislația rusă.

Interdicția a durat însă doar câteva luni, Pornhub găsind o soluție pentru a reveni în Rusia. Site-ul pentru adulți le-a cerut la momentul respectiv utilizatorilor să se conecteze la site cu ajutorul conturilor lor de VKontakte, echivalentul rusesc al Facebook, pentru a demonstra că au împlinit vârsta de 18 ani.

Mercenarii Wagner își fac reclamă pe Pornhub după ce au renunțat la recrutările în închisori

Noua campanie publicitară a grupării Wagner vine după ce la jumătatea lunii februarie Evgheni Prigojin a anunțat că mercenarii au sistat recrutările în închisorile rusești.

Deși nu a oferit vreo explicație pentru decizie, ea a venit după ce pe canalele de Telegram din Rusia au apărut tot mai multe relatări cu privire la faptul că mercenarii lui Prigojin recrutează inclusiv criminali condamnați care apoi sunt grațiați, în cazul în care își termină stagiul obligatoriu de 6 luni în Ucraina.

Deputații ruși au adoptat săptămâna aceasta un proiect de lege care introduce răspunderea penală pentru „discreditarea” tuturor participanților la „operațiunea militară specială”, inclusiv a voluntarilor, o lege redactată cu dedicație pentru șeful grupării paramilitare, Evgheni Prigojin.

Motivul pentru care relatările negative despre gruparea Wagner erau permise în Rusia până acum ține de faptul că aceasta este în teorie o organizație paramilitară privată fondată și susținută de Prigojin, și nu o entitate oficială a statului rus.

Parlamentul rus a adoptat încă din luna martie a anului trecut, la scurt timp după declanșarea războiului din Ucraina, deja faimoasa lege care incriminează răspândirea de „informații false” despre forțele armate ruse, deși ea lasă loc și pentru amenzi administrative în unele situații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.