Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gruparea Houthi amenință cu creșterea atacurilor în Marea Roșie

ai monitor
nava houthi

Gruparea Houthi din Yemen, susținută de Iran, își va intensifica atacurile asupra navelor din Marea Roșie, a declarat joi liderul grupării rebele, Abdulmalik al-Houthi.

Militanții Houthi au lansat din noiembrie atacuri repetate cu drone și rachete în Marea Roșie, strâmtoarea Bab el-Mandeb și Golful Aden, potrivit mediafax.

"Operațiunile din Marea Roșie și Marea Arabiei, strâmtoarea Bab el-Mandeb și Golful Aden continuă, se intensifică", a declarat liderul grupării rebele, Abdulmalik al-Houthi, relatează Reuters.

Atacurile Houthi perturbă o rută care reprezintă aproximativ 12% din traficul maritim mondial și obligă companiile de transport naval să adopte rute mai lungi și mai costisitoare, în jurul Africii.

Discursul liderului Houthi a avut loc în aceeași zi în care gruparea rebelă a prevenit, printr-un comunicat, companiile de transport maritim și firmele de asigurări să nu trimită nave care au legături cu SUA, Marea Britanie și Israel în zonă.

Navele care sunt deținute integral sau parțial de persoane sau entități israeliene, americane sau britanice sau care navighează sub pavilionul acestora ”sunt interzise în Marea Roșie, Golful Aden și Marea Arabiei”, a avertizat gruparea insurgentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.