Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi date de pe front - Gruparea Wagner susține că a preluat 'controlul deplin' asupra uzinei AZOM din Bahmut

Telegram
grupul wagner

Grupul militar privat rus Wagner a preluat "controlul total" asupra uzinei metalurgice AZOM din nordul orașului Bahmut, potrivit unei înregistrări video postate de presa de stat rusă și verificate de CNN, anunță Rador

"Wagner deține controlul total al teritoriului AZOM, uzina de prelucrare a metalelor neferoase din Artemivsk [Bahmut]", a declarat un corespondent al RIA Novosti în înregistrarea video, care îi surprinde pe luptătorii Wagner desfăşuraţi în toată uzina.

CNN nu poate verifica în mod independent afirmația RIA și a contactat ministerul ucrainean al apărării pentru comentarii, dar nu a primit încă un răspuns.

Bahmut a devenit un punct central al invaziei Rusiei, Moscova făcând presiuni puternice pentru a captura orașul după ce nu a reușit să obțină câștiguri majore în alte părți.

Stadiul exact al bătăliei pentru orașul Bahmut este neclar dar, dacă se confirmă afirmațiile grupului Wagner, acest lucru ar sugera că Rusia a obținut câștiguri în ciuda semnalelor pozitive din partea Ucrainei în această săptămână. Joi, unul dintre cei mai importanți generali de la Kiev a declarat că forțele ruse sunt epuizate în Bahmut și că o contraofensivă ucraineană ar putea fi lansată în curând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.