Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gruparea Wagner pune o recompensă de 15 milioane de EURO pe capul unui ministru italian

most wanted

În urmă cu aproximativ zece zile, un raport al serviciilor secrete italiene i-a comunicat ministrului italian al apărării Guido Crosetti că grupul rusesc Brigada Wagner a pus o recompensă pe capul său. Anterior oficialul Italia afirmase că fenomenul migrațional din Marea Mediterană este provocat de mercenarii organizației lui Evgheni Prigojin.

Conform celor scrise de cotidianul Il Foglio, care a publicat ştirea în premiră, recompensa ar fi în jur de 15 milioane de dolari.

Luni, Crosetto a declarat că "creșterea exponențială a fenomenului migrator care pleacă de pe coastele africane este, într-o măsură considerabilă parte a unei strategii clare de război hibrid pe care divizia Wagner, mercenari plătiţi de Rusia, o practică folosindu-se de ponderea sa relevantă în unele țări africane".

Conducătorul Brigăzii Wagner, Ievgheni Prigojin, a răspuns că "Crosetto ar trebui să privească mai puțin în alte direcții și să se ocupe de problemele sale, pe care probabil că nu a reușit să le rezolve. Nu suntem conștienți de ceea ce se întâmplă cu criza migrației, nu ne ocupăm de asta, avem de rezolvat o mulțime de probleme", și l-a insultat în rusă pe ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.