Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Amaury se aliază cu UEFA pentru organizarea prestigiosului Balon de Aur

messi balon de aur

Grupul Amaury, proprietarul L'Equipe şi France Football, creatorul Balonului de Aur, a anunţat vineri semnarea unui nou parteneriat cu UEFA pentru a coorganiza ceremonia de premiere pentru cel mai prestigios premiu individual începând de „anul viitor”.

Amaury va rămâne proprietarul trofeului Balonului de Aur şi va continua să supravegheze votul. Colegiul electoral, format din 100 de jurnalişti din primele 100 de naţiuni în clasamentul FIFA, rămâne neschimbat. UEFA va fi însă responsabilă pentru drepturile comerciale asupra trofeului şi va organiza ceremonia anuală împreună cu grupul Amaury, potrivit news.ro.

O altă consecinţă a acestui parteneriat: locaţia. În timp ce evenimentul anual are loc la Paris din 2016, va exista posibilitatea după 2024 de a organiza ceremonia în altă parte în Europa. "Am vorbit cu Aleksander (Ceferin, preşedintele UEFA) despre posibilitatea de a face asta de acum înainte în alte capitale europene. Nu va fi 2024, pentru că vom rămâne la Paris pentru această ediţie. Dar ulterior ar putea fi o posibilitate de a muta ceremonia”, a explicat Jean-Étienne Amaury, director general al grupului Amaury, pentru L'Equipe.

De asemenea, vor fi acordate două noi premii: cele pentru cel mai bun antrenor pentru masculin şi feminin, care se vor adăuga celor opt trofee existente (Balon de Aur masculin, Balon de Aur feminin, Trofeul Kopa pentru cel mai bun tânăr, Trofeul Iaşin pentru cel mai bun portar, Trofeul Müller pentru cel mai bun marcator, clubul masculin al anului, clubul feminin al anului şi Premiul Socrates care recompensează iniţiativele societale sau caritabile ale jucătorilor).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.