Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul auto Daimler AG reduce producţia din cauza deficitului de semiconductori

economica.net
Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile masini

Deficitul global de semiconductori a forţat grupul auto Daimler AG să reducă producţia în Germania şi Ungaria (Kecskemet) şi să extindă de săptămâna viitoare programul Kurzarbeit (program de lucru redus adoptat de autorităţile de la Berlin), transmit MTI şi DPA, informează Agerpres.

Începând de săptămâna viitoare, producţia va fi oprită parţial sau total la fabrica din Rastatt (Germania) şi Kecskemet (Ungaria), a anunţat vineri producătorul auto german. Deja era oprită producţia uzinei din Bremen şi se lucra cu program de lucru redus la unitatea din Sindelfingen, ambele în Germania.

Daimler nu a furnizat date privind numărul angajaţilor afectaţi de aceste măsuri.

La uzina din Bremen sunt peste 12.000 de angajaţi, la Rastatt şi Sindelfingen sunt 6.500 şi, respectiv, 25.000, în timp ce la Kecskemet (Ungaria) sunt 4.700 de lucrători.

Aceste uzine au fost deja afectate în ultimele luni de oprirea producţiei din cauza deficitului global de semiconductori.

Toţi marii producători auto au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de semiconductori pentru industria auto.

Luna trecută, conducerea TSMC (cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume) a dat asigurări că deficitul de semiconductori cu care se confruntă industria auto se va atenua gradual pentru clienţii săi, din trimestrul trei din 2021, dar problemele legate de capacităţile de producţie s-ar putea extinde şi în 2022. Acest deficit a determinat autorităţile din Statele Unite şi Europa să subvenţioneze producţia.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.