Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul autohton AAylex preia Banvit Food România

Cocorico
Cocorico

Continuând linia de dezvoltare din ultimii 4 ani, grupul AAylex a achiziționat anul acesta Banvit Food România. Partener de tradiție al grupului, Banvit Food România era parte a consorțiului brazilian BRF, producător de talie mondială în industria agro-alimentară.

Conform lui Bogdan Stanca, CEO al Grupului AAylex: ”Prin aceasta achiziție strategică, Grupul AAylex va beneficia de avantajele completării capacităților de producție furaje animale, pui de o zi și ouă de incubat, acoperind toate activitățile producției integrate, de la genetică, producție de hrană pentru animale, reproducție, incubație, creștere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adăugată. Grupul AAylex se află printre puținele firme europene integrate total în sistemul Food Industry. Suntem 100% încrezători că putem realiza sinergiile și creșterile proiectate prin această achiziție și că vom integra rapid Banvit Food Romania în cadrul grupului nostru.”

Ce a presupus achiziția?

Achiziția Banvit Food România a presupus o investiție de peste 20 milioane euro și un proces complex de integrare a capacităților de producție ale acesteia în structura de producție a grupului AAylex. Aceasta a fost posibilă datorită creșterii constante a grupului, chiar și în perioada de pandemie.

În 2020, în ciuda numeroaselor restricții cu care s-a confruntat activitatea din toate domeniile industriale din România și a închiderii, în cea mai mare parte, a domeniului HoReCa, scenariu completat de cantitatea mare de carne de pasăre provenită din export, la prețuri de dumping, grupul AAylex a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de peste 651 milioane de lei. În plus, brandul Cocorico a reușit să aducă în stadiu de finalitate un proiect unic, ce a dus în 2021 la lansarea Cocorico Original - The Cleanest Chicken Sausage.

Calitate înainte de toate

Mișcările strategice ale grupului AAylex, curajul de a întreprinde, chiar și în situații dificile, acțiuni curajoase și accentul pus pe calitate sunt elementele care au poziționat acest business autohton pe primele poziții în cadrul industriei agro-alimentare. Mai mult, acestea au permis dezvoltarea pe verticală a grupului și asigură, în prezent, locuri de muncă pentru peste 2000 de români în cadrul facilităților de producție ale grupului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.