Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul bancar spaniol BBVA va plăti aproximativ 300 de milioane de dolari pentru a achiziţiona încă 21,7% din Neon Payments

dw.com
bbva

Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va plăti aproximativ 300 de milioane de dolari pentru a achiziţiona încă 21,7% din acţiunile Neon Payments, după ce a participat la majorarea capitalului social, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Neon Payments, cu sediul în Marea Britanie, oferă clienţilor soluţii de procesare de plăţi şi deţine integral compania braziliană Neon Pagamentos.

După finalizarea tranzacţiei, BBVA va deţine, direct ţi indirect, aproximativ 29,7% din Neon Payments.

Grupul bancar spaniol, care avea deja în mod indirect o participaţie de 10,2% la Neon, a anunţat că se aşteaptă la realizarea tranzacţiei în această lună.

Ca şi alte instituţii financiare din Europa, băncile spaniole sunt atrase de alte surse de creditare profitabilă, cum ar fi plăţile, pentru a-şi majora câştigurile, după ce ratele scăzute ale dobânzilor le-au afectat marjele de profit.

Tranzacţia face parte din strategia digitală a BBVA, menită să sprijine creşterea prin achiziţia de noi companii.

Luna trecută, preşedintele grupului bancar spaniol, Carlos Torres a anunţat că BBVA se aşteaptă să distribuie acţionarilor peste şapte miliarde de euro (opt miliarde de dolari) în 2021 şi în 2022, aproximativ o cincime din actuala capitalizare de piaţă. El a adăugat că banca este deschisă la investiţii suplimentare.

BBVA este acţionarul majoritar al Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia şi banca mamă a Garanti Bank România.

Garanti BBVA este o bancă universală, care face parte din Grupul Garanti BBVA România, alături de Garanti BBVA Leasing (marca sub care activează Motoractive IFN SA) şi Garanti BBVA Credite de Consum (marcă sub care activează Ralfi IFN SA), care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing (leasing financiar pentru vehicule, echipamente, imobiliare, sale &leaseback), servicii de administrare a flotei, precum şi credite de consum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.