Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul BRD a încheiat primul semestru al anului cu un profit net de 787 de milioane de lei

brd.ro
brd

Grupul BRD a încheiat primul semestru al anului cu un venit bancar net de 1,6 miliarde lei, în creştere cu 8,7% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profiftul net a urcat la 787 milioane lei, de la 757 milioane lei în S1/2018, arată raportul financiar al grupului, conform Mediafax.

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 11,4% datorită volumelor mai mari şi schimbărilor pozitive de structură, într-un context de piaţă favorabil din perspectiva ratelor de dobândă.

La nivelul băncii, veniturile operaţionale s-au majorat cu 9%, la 1,565 miliarde lei, în timp ce profitul net a urcat cu 4,7%, la 803 milioane lei. Portofoliul de credite avea la finele lunii iunie 2019 o valoare de 29 miliarde lei, în creştere cu 2%, în timp ce depozitele se ridicau la 45 miliarde lei, în urcare cu 2,6%.

Grupul BRD a înregistrat un profit operaţional brut de 805 milioane lei faţă de 742 milioane lei în semestrul I 2018, în creștere cu 8,5% (+12,9% excluzand contributia la Fondurile de Garantare a Depozitelor si de Rezolutie).

Rata NPL (creditele neperformante) a coborât la 3,8% la finalul lunii iunie 2019 fata de 6,3% la finalul lunii iunie 2018, cu un grad de acoperire de 75,7%.

Creditele nete ale Grupului BRD, inclusiv creantele din leasing, au crescut cu 2,3% datorita segmentelor retail si companii mari, iar depozitele clientilor au crescut cu +1,9%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.