Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul britanic Morrisons respinge oferta de preluare de 7,62 miliarde de dolari de la CD&R

Pinterest
dolari dolarul

Grupul britanic Morrisons a anunţat sâmbătă că a respins propusa ofertă de preluare în numerar, de 5,52 miliarde de lire sterline (7,62 miliarde de dolari), de la firma americană de private equity Clayton, Dubilier & Rice (CD&R), pe motiv că valoarea este mult prea scăzută, transmite Reuters.

Al patrulea lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, după Tesco, Sainsbury's şi Asda, a informat că luni a primit "o oferă non-angajantă nesolicitată", evaluată la 230 penny pe acţiune, iar joi Consiliul de Administraţie a decis să respingă propunerea, potrivit agerpres.ro.

Anul trecut, acţiunile Morrisons au scăzut cu 5,5%. Vineri, titlurile au închis la 182 penny, evaluând grupul la 4,33 miliarde de lire sterline.

Oferta CD&R arată apetitul în creştere al firmelor de private equity pentru supermarketurile din Marea Britanie. În februarie, fraţii miliardari britanici Issa şi fondul de private equity TDR Capital au anunţat achiziţionarea lanţului britanic de magazine Asda, de la Walmart, cu suma de 6,8 miliarde de lire sterline. Tranzacţia vine după ce, anul trecut, Autoritatea pentru Reglementarea Concurenţei din Marea Britanie a blocat propusa fuziune dintre retailerii Sainsbury's şi Asda, din cauza temerilor că vor fi majorate preţurile pentru consumatori.

Morrisons are un acord de parteneriat cu Amazon şi există speculaţii că retailerul online global cel mai mare ar putea licita pentru grupul britanic.

Morrisons este unicat în rândul lanţurilor de supermarketuri din Marea Britanie, deoarece produce peste jumătate din alimentele proaspete pe care le vinde, are aproximativ 500 de magazine şi 118.000 de angajaţi, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.