Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul care anchetează atacul împotriva Congresului recomandă inculpări multiple

Agerpres - Reuters
atac Capitoliu

Parlamentarii americani care anchetează atacul împotriva Congresului desfăşurat de partizani ai lui Donald Trump va recomanda mai multe inculpări, a anunţat marţi liderul său, democratul Bennie Thompson, citat de AFP. "Am luat o decizie cu privire la punerile sub acuzare", le-a declarat Bennie Thompson jurnaliştilor, conform Agerpres.

Şeful aşa-numitei comisii "6 ianuarie", data asaltului asupra Capitoliului în 2021, nu a indicat însă cine ar putea fi vizat de aceste inculpări. "Nu am luat încă o decizie definitivă, opţiunile noastre sunt pe masă", a precizat în cursul unei conferinţe de presă congresmanul Pete Aguilar, un alt membru al comisiei.

La mijlocul lui octombrie, această comisie l-a citat pe Donald Trump să compară în ancheta sa. Dar fostul preşedinte a refuzat până în prezent să depună mărturie.

Pe 6 ianuarie 2021, sute de partizani ai fostului preşedinte, convinşi de acuzaţiile sale de "fraudă electorală", au semănat haos în templul democraţiei americane, în momentul în care aleşii certificau victoria lui Joe Biden.

Republicanul, care şi-a îndemnat susţinătorii să "lupte ca diavolii", a făcut imediat obiectul unui proces de destituire în Congres, dar a fost achitat datorită senatorilor partidului său.

Decizia de a-l inculpa îi va reveni în cele din urmă procurorului general al SUA, Merrick Garland, care la mijlocul lunii noiembrie a numit un procuror special care să-l investigheze independent pe Donald Trump.

Acest expert, Jack Smith, a emis primele citaţii pentru a-i furniza documente din state în care fostul preşedinte a exercitat presiuni asupra agenţilor electorali, potrivit dezvăluirilor făcute marţi de presa americană

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.