Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul care deține Politico, Bild, Insider și Die Welt face revoluție - Inteligența artificială ChatGPT intră în presă

chatgpt

Grupul german Axel Springer, care publică tabloidul Bild, a anunţat miercuri că s-a asociat cu OpenAI, compania californiană care a creat ChatGPT, care îl va plăti pentru a furniza conţinuturi ale grupului media ca răspuns la întrebările utilizatorilor, informează AFP și Agerpres.

Conform termenilor acestui parteneriat, descris de cei doi semnatari ca fiind unul fără precedent, utilizatorii care îi adresează o întrebare robotului conversaţional ChatGPT vor primi ca răspuns rezumate ale articolelor editate de mărcile deţinute de Axel Springer, în special Politico, Business Insider şi cotidienele Bild şi Die Welt.

Aceste rezumate se vor baza mai ales pe articole a căror lectură ar necesita altfel un abonament.

ChatGPT va indica, de asemenea, sursele utilizate şi va furniza linkuri spre articolele ce conţin textele integrale.

Axel Springer va fi plătit de OpenAI în virtutea acestui parteneriat conceput pentru a dura mai mulţi ani şi care nu conţine exclusivităţi pentru niciuna dintre părţi, a precizat un purtător de cuvânt al grupului editorial, fără să dezvăluie alte detalii.

În cazul motorului de căutare Google sau al platformei Facebook, "editorii de presă au ratat în trecut ocazia de a fi remuneraţi pentru difuzarea gratuită a conţinuturilor lor şi noi încă alergăm după banii pe care aceste platforme ni-i datorează", a declarat aceeaşi sursă.

"Acum ne ocupăm mai bine de acest lucru", a adăugat sursa.

Prin noul parteneriat, "primul de acest tip", va fi posibil ca prin intermediul inteligenţei artificiale să se "aducă la un nivel superior calitatea, relevanţa socială şi modelul de afaceri al jurnalismului", a declarat Mathias Dopfner, preşedintele consiliului de administraţie al grupului Axel Springer, într-un comunicat.

ChatGPT poate să scrie eseuri, poezii sau traduceri în doar câteva secunde

Însă algoritmii care sunt capabili de astfel de performanţe trebuie, de asemenea, să fie reglementaţi pentru a nu provoca posibile abuzuri, în special în ceea ce priveşte legislaţia din domeniul drepturilor de autor.

Parteneriatul dintre grupul Axel Springer şi OpenAI vine în contextul în care Uniunea Europeană a ajuns vineri la un acord în ceea ce priveşte o legislaţie globală revoluţionară pentru reglementarea inteligenţei artificiale (AI), după negocieri intense între statele membre şi Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.