Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul chinez Alibaba va plăti 250 milioane de dolari pentru a închide un proces în SUA

Hacked
Alibaba

Grupul chinez de comerţ electronic Alibaba a anunţat luni că va plăti 250 de milioane de dolari pentru închiderea unui proces în Statele Unite în care este acuzat că a ascuns un avertisment primit din partea autorităţilor de reglementare chineze legat de capacitatea sa de a combate contrafacerile, primit înainte de listarea la bursă din 2014, transmite Reuters potrivit news.ro

Alibaba a fost acuzat de fraudă cu instrumente financiare, pentru că nu a informat investitorii despre o întâlnire cu reprezentanţii Administraţiei de Stat pentru Industrie şi Comerţ din China (SAIC), din 16 iulie 2014, cu două luni înainte de oferta sa publică iniţială de 25 de miliarde de dolari.

Certificatele americane de depozit ale Alibaba au scăzut cu 12,8% în perioada 28-29 ianuarie, după ce SAIC a publicat un document bazat pe îngrijorările exprimate la întâlnire, afirmând că multe produse comercializate pe site-urile Alibaba sunt falsuri sau încalcă mărcile comerciale.

Potrivit documentului, SAIC a amânat publicarea constatărilor sale astfel încât să nu fie afectată listarea.

Acordul convenit luni pentru închiderea procesului colectiv include investitori în opţiuni ale Alibaba vândute în cele patru luni şi jumătate care au trecut până la publicarea documentului SAIC, care ulterior au fost retrase.

Acest acord, care necesită să fie aprobat în justiţie, rezolvă şi acuzaţiile aduce unor oficiali ai Alibaba, între care şi fondatorul preşedinte executiv Jack Ma.

Alibaba a negat că ar fi comis vreo ilegalitate şi a anunţat că acest acord pune capăt tuturor litigiilor legate de instrumente financiare ale companiei, directorilor executivi şi alţi directori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.