Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul de Investigații Politice: ANI a constatat că judecătoarea Bogdan nu e în stare nici măcar să completeze corect o declarație de avere

GIP - Grupul de Investigații Politice
Grupul de Investigatii Politice

”ANI a constatat că judecătoarea Bogdan nu e în stare nici măcar să completeze corect o declarație de avere. O persoană care nu are reprezentarea sumelor, care a susținut în 2 declarații diferite de avere că are în conturi 200.000 Euro deși avea doar 20.000 Euro,  a fost timp de mai bine de 12 ani judecător, hotărând destinele a sute de oameni.”, susține Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP).

El susține în cadrul unei postări pe pagina de facebook a GIP că ”În martie 2020, GIP a sesizat Agenția Națională de Integritate (ANI), în legătură cu faptul că în declarațiile de avere depuse de Camelia Bogdan în iunie 2018 și în iunie 2019 se regăsește un depozit de 200.000 Euro constituit în 2018. Activele financiare și veniturile judecătoarei Bogdan nu justificau în niciun fel cei 200.000 Euro.

După aproape 2 ani, ANI a răspuns sesizării noastre. Potrivit ANI, Camelia Bogdan ar fi scris aiurea în cele două declarații de avere ca are un depozit de 200.000 Euro. În realitate, depozitul bancar al Cameliei Bogdan ar fi fost de 20.000 Euro, adică o sumă de 10 ori mai mică decât cea pe care a trecut-o cu mâna ei în două declarații de avere diferite.

Constatând că judecătoarea Bogdan nu e în stare nici măcar să completeze corect sumele pe care le deține, ANI i-a transmis „recomandări cu privire la completarea declarațiilor de avere și de interese”.

Decizia ANI în cazul Cameliei Bogdan demonstrează că aceasta nu are reprezentarea sumelor.

Din zecile de mii de persoane obligate de lege să depună declarații de avere, una singură a trecut în două declarații diferite, făcute în doi ani diferiți, un depozit bancar de 10 ori mai mare decât cel pe care îl avea în realitate.

Această persoană se numește Camelia Bogdan și a fost timp de mai bine de 12 ani judecător, hotărând destinele a sute de oameni.”, mai spune Mugur Ciuvică.

Răspunsul ANI și declarațiile de avere ale Cameliei Bogdan din 2018 și 2019 pot fi citite AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.