Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul de la Vişegrad acuză că e ȘANTAJAT de UE

visegrad

Şefii de guvern ai ţărilor membre ale Grupului de la Vişegrad (Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia) au denunţat 'şantajul' şi 'dictatul' Uniunii Europene la adresa politicii comune privind migraţia, informează AFP.

Reuniţi la Varşovia, premierii celor patru ţări ce refuză cotele obligatorii de repartizare a migranţilor între ţările din UE şi-au manifestat în mod ferm dezacordul faţă de ideea de a lega distribuirea de fonduri europene de ralierea la această politică pentru migraţie.

Citește și: DISPERAȚI după bani? Samsung vinde telefoane Galaxy Note 7 recondiționate

'Ideea de a lega fondurile care ne sunt datorate din partea UE de politica migraţiei este una proastă. Noi, Grupul de la Vişegrad, nu ne putem lăsa intimidaţi', a declarat şeful guvernului ungar Viktor Orban, în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologii săi ceh Bohuslav Sobotka, slovac Robert Fico şi polonez Beata Szydlo.

'Grupul de la Vişegrad, inclusiv Polonia, nu va accepta niciodată acest şantaj, nici ca să i se dicteze condiţii. Afirmăm clar că politica migraţiei urmată până în prezent de UE nu a făcut dovada şi trebuie trase concluzii de aici', a insistat Beata Szydlo.

Citește și: Cel mai bizar FURT: A reușit să fure CASA cu totul

Orban a lăudat cu această ocazie măsurile întreprinse de ţara sa pentru a bara calea pentru imigranţilor: gardurile din sârmă ghimpată de la frontiera sârbo-ungară şi legea controversată, intrată în vigoare marţi, ce prevede punerea sistematică în detenţie a migranţilor.

'De acum Ungaria este în stare să răspundă (valului de migranţi), chiar dacă acordul dintre UE şi Turcia nu funcţionează. Suntem capabili să oprim orice val de imigraţie la frontiera sârbo-ungară', a subliniat Orban.

Citește și: Shakira a refuzat să meargă la nunta lui Lionel Messi: Ce CONFLICT e la Barcelona

Potrivit acestuia, Ungaria apără de asemenea alte ţări europene. 'Austriecii şi germanii pot să doarmă acum liniştiţi', a declarat el.

Legea adoptată la 7 martie la cererea lui Viktor Orban a fost denunţată de mai multe organizaţii neguvernamentale, precum şi de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), care a subliniat că noul act normativ 'încalcă obligaţiile Ungariei faţă de legile internaţionale şi europene' în materie de azil.

Citește și: Prințesa Diana și-a povestit RELAȚIILE SEXUALE: Ce-i scria secretarei sale

Aflat în vizită oficială la Budapesta, comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, a îndemnat marţi la respectarea 'principiilor' UE, fără a evoca această nouă măsură din Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.