Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Disney va plăti cheltuielile de călătorie ale angajaţilor săi care apelează la servicii de asistenţă reproductivă

myessaypoint.com
familie

Grupul Disney a anunţat vineri că va plăti cheltuielile de călătorie ale angajaţilor săi care apelează la servicii de planning familial sau de asistenţă reproductivă în urma deciziei prin care Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat jurisprudenţa stabilită prin cazul emblematic "Roe v. Wade" din 1973, care garanta dreptul femeilor la avort şi legaliza la nivel naţional întreruperile de sarcină, informează Reuters.

Gigantul american din industria de divertisment le-a transmis angajaţilor săi că înţelege impactul legislaţiei privind avortul, dar rămâne angajată în demersul său de a oferi acces larg la servicii medicale de sănătate - inclusiv de planning familial şi de asistenţă reproductivă, a anunţat un purtător de cuvânt al grupului Disney.

Beneficiile oferite de The Walt Disney Co. vor acoperi cheltuielile făcute de acei angajaţi care vor trebui să călătorească în alte regiuni pentru a avea acces la servicii de asistenţă medicală, potrivit Agerpres.ro.

Grupul Disney are aproximativ 80.000 de angajaţi care lucrează în parcul tematic Walt Disney World din Florida, un stat american al cărui guvernator, Ron DeSantis, a semnat un decret care interzice avorturile pentru sarcinile de peste 15 săptămâni.

Legea din Florida, care urmează să intre în vigoare pe 1 iulie, a fost redactată după modelul celei adoptate de statul Mississippi privind interzicerea avortului pentru sarcinile de peste 15 săptămâni, aflată la baza deciziei Curţii Supreme din Statele Unite.

Potrivit revistei Variety, Disney nu este singura companie americană care a adoptat o astfel de decizie, întrucât şi alţi giganţi din industria de divertisment, precum Netflix, Paramount, Comcast, Sony, alături de mai multe companii mass-media, inclusiv Meta, au anunţat vineri măsuri similare pentru angajaţii lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.