Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul E3 este în alertă din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu: Iranul, somat să-şi respecte angajamentele din Acordul nuclear

adevarul.ro
orientul mijlociu

Grupul de țări „E3” format din Franța, Marea Britanie și Germania au solicitat Iranului să se abțină de la orice acțiune violentă și au îndemnat Iranul să se întoarcă la respectarea angajamentelor stabilite în acordul nuclear JCPOA din 2015 cu puterile mondiale, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Cele trei țări au subliniat, de asemenea, importanța reducerii tensiunilor în Irak și Iran și și-au reafirmat hotărârea de a lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Dezvăluiri care aruncă în aer cazul Caracal: Ce a descoperit avocata familiei Melencu în certificatul de deces al Alexandrei

„Ne reafirmăm angajamentul de a continua lupta împotriva reţelei Stat Islamic, care rămâne o prioritate. Este esențial să păstrăm coaliția, în această privință. Solicităm autorităților irakiene să continue să ofere coaliției sprijinul necesar”, a transmis grupul E3 într-un comunicat.

„Suntem gata să continuăm discuțiile cu toate părțile pentru a contribui la reducerea tensiunilor și la restabilirea stabilității în regiune”, a adăugat grupul E3.

Administraţia de la Teheran a decis duminică să nu mai respecte limitele referitoare la numărul de centrifuge, astfel că nu vor mai exista limite privind capacitatea de îmbogăţire a uraniului. Purificarea uraniului se va face în funcţie de necesităţile tehnice, a transmis Agenţia Iraniană pentru Energie Atomică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.