Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul financiar japonez Nomura Holdings oferă clienților un nou serviciu de 'token blockchain' pentru un restaurant italian de lux

cointelegraph.com
mancare criptomonede

Grupul financiar japonez Nomura Holdings a anunțat vineri un nou serviciu de 'token blockchain' pentru a cumpăra și comercializa mâncăruri la un restaurant italian de lux.

Cea mai mare companie de brokeraj din Japonia, Nomura Holdings Inc., a lansat un serviciu de abonament oferind clienților posibilitatea de a achiziționa și de a comercializa mâncăruri la un serviciu italian de livrare de alimente de înaltă calitate.

Tokenurile de securitate bazate pe blockchain reprezintă patru pachete de mâncare de lux de la bucătarul japonez Masayuki Okuda. Proprietarul a două restaurante din capitala Tokyo, Okuda este cunoscut pentru stilul său unic de a găti, oferindu-le de multe ori clienților săi delicatese de nișă, inclusiv carne de vită hrănită cu măsline și cicoare 'zusayama'.

Abonamentele anuale la restaurantul italian costă 60.000 de yeni japonezi (546 de dolari) în plus față de o plată de membru de 3.000 de yeni (27.30 dolari). Potrivit site-ului web al serviciului, felurile de mâncare disponibile pentru clienții dispuși să plătească suma respectivă includ ravioli de dovleac, tortellini de porumb și pui și pizza cu sparanghel, printre altele.

De asemenea, s-a menționat că proprietarii de jetoane vor avea ocazia să își comercializeze activele alimentare achiziționate începând cu anul viitor.

Anul trecut, Nomura a organizat un proiect pilot care a vândut jetoane crypto în schimbul unei experiențe din viața reală. Locuitorii autohtoni care au achiziționat un jeton ar fi putut participa la fabricarea supelor din plante de sparanghel cultivate de filiala firmei, Nomura Farm Hokkaido Co.

Nomura a subliniat planurile de a se ramifica în alte sectoare în următorii ani, construind inițiative pentru a sprijini produsele agricole și pescărești ale întreprinderilor locale, cât și contribuind la aplicarea în creștere a activelor digitale în lumea reală.

Guvernul japonez a promovat recent legislația și reglementările pentru a sprijini adoptarea activelor digitale. Deși acesta este doar începutul, dacă colaborări precum Coinbase și Mitsubishi UFJ Financial Group vor lansa noi proiecte, cererea ar putea crește rapid în toată țara, informează cointelegraph.com.

La începutul verii lui 2010, programatorul Laszlo Hanyecz a finalizat prima achiziție comercială raportată cu o monedă recent creată, Bitcoin (BTC). Hanyecz a plătit 10.000 BTC pentru două pizze de la 'Papa John', evaluate la un preț modest de 41 de dolari la acea vreme, astăzi reprezentând 480 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.