Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Liberty Steel a încheiat un acord de restructurare a datoriilor cu creditorii săi

boursier.com
otelarie

Grupul Liberty Steel, controlat de magnatul Sanjeev Gupta, a anunţat marţi că a ajuns la un acord vizând restructurarea unei mari părţi a datoriilor sale pentru operaţiunile globale, adăugând că negocierile cu privire la datoriile operaţiunilor din Europa se derulează în continuare, transmite Reuters.

Conglomeratul GFG Alliance, firma mamă a producătorului de oţel Liberty Steel, se străduieşte de mult timp să găsească finanţare pentru multiplele sale companii din sectorul oţelului, aluminiului şi energiei, după ce principalul său finanţator Greensill Capital a depus cererea de plasare în insolvenţă în luna martie a anului trecut, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat de presă difuzat marţi, Liberty Steel Group a informat că a semnat un acord de principiu cu privire la restructurarea datoriilor sale Greensill Capital UK Ltd, Greensill Bank AG and Credit Suisse Asset Management. Producătorul de oţel care are operaţiuni în Marea Britanie, Europa, inclusiv România, SUA, Australia şi Asia, nu a precizat cât anume din datoriile sale vor fi restructurate.

În comunicatul de presă se menţionează faptul că Liberty Steel este în mijlocul negocierilor pentru un acord similar vizând restructurarea datoriilor pentru operaţiunile sale siderurgice din Europa, care în prezent sunt acoperite de un acord de tip standstill.

"După mai multe luni de negocieri, am ajuns acum la un acord de principiu care va oferi recuperare pentru creditori şi va reduce în mod semnificativ gradul de îndatorare şi riscurile pentru Liberty", a informat directorul de transformare de la Liberty Steel Group, Jeffrey Kabel.

GFG Alliance, un conglomerat cu activităţi în diferite domenii controlat de magnatul Sanjeev Gupta, regrupează aproximativ 35.000 de angajaţi la nivel mondial, reunind combinate siderurgice şi uzine de aluminiu în SUA, Marea Britanie, Franţa, România (fostul Sidex Galaţi) şi Australia.

În luna iulie 2019, Liberty Steel, o companie cu sediul în Marea Britanie care este deţinută de GFG Alliance, a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oţelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la grupul ArcelorMittal. Activă pe plan global, Liberty Steel are o capacitate anuală de producţie de 13 milioane de tone în Europa, 72% din volumul total, şi are 17.000 de angajaţi pe continent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.