Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria sfidează Chișinăul și desfășoară antrenamente 'pentru a aduce maxim situația cât mai aproape de cea de luptă'

Euractiv
Grupul Operativ al Trupelor Ruse din Transnistria trupe ruse

Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană au desfășurat noi antrenamente pentru pregătire de luptă, cu participarea unei echipe de sprijiire a pompierilor și un grup de manevră. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării din Federația Rusă militarii ruși au tras cu mitraliere grele în țintele care imitau forțe vii, vehicule ușor blindate și ținte joase, conform deschide.md.

Conform planului antrenamentului, grupul de manevră trebuia să ocupe linia de sub acoperirea trupei de sprijinire a pompierilor. În timpul interacțiunii dintre subunități s-a acordat o atenție deosebită alegerii poziției optime din care ar fi mai convenabil acoperirea cu foc a grupului de manevră.

Potrivit ministerului rus, „au fost folosite circa 2.000 de instrumente de imitație pentru a aduce maxim situația cât mai aproape de cea de luptă”.

Antrenamentele GOTR în regiunea transnistreană sunt tot mai intensificate în ultima perioadă. Anterior, militarii ruși au fost antrenați cum să tragă din lansatoarele de grenade, au desfășurat acțiuni la primirea armelor și echipamentelor, pregătirea echipamentelor pentru părăsirea flotei de vehicule militare și avansarea spre zonele de concentrare, unde au efectuat măsuri de camuflaj, amenajarea posturilor de tragere și pregătirea echipamentului pentru marș, dar și au exersat tragerea cu arme pe timp de noapte.

Guvernarea de la Chișinău și-a exprimat, anterior, îngrijorarea față de exercițiile militarilor ruși și afirmă că acestea contravin legislației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.