Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române concertează la Sala Dalles, pe 31 martie

Grupul Psaltic ”TRONOS” al Patriarhiei Române va concerta, pe 31 Martie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Dalles a Centrului Metropolitan de Educație si Cultură “Ioan. I. Dalles”.

În perioada liturgică a Postului Mare, perioadă premergătoare a Sărbătorii Sfintei Învieri, Grupul Psaltic ”TRONOS” al Patriarhiei Române continuă tradiţia concertelor susținute la Sala Dalles.

Minunatele cântări psaltice vor umple din nou sufletele celor prezenţi printr-o interpretare de înaltă vibrație sufletească ce leagă pământul de cer și oamenii laolaltă. Frumoasa muzică bizantină este pusă în valoare de vocile psaltilor din componenţa corului, într-un program ce va mângâia si înălța inimile și simțirea publicului.

Grupul Psaltic „Tronos” a fost înfiinţat în anul 1997 la iniţiativa părintelui Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din București. Numele corului – Tronos – a fost acordat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și amintește de cetele îngerești care aduc slavă lui Dumnezeu. Corul este format din tineri teologi, diaconi și preoți, slujitori ai sfintelor altare, cu totii iubitori de muzică psaltică de tradiţie bizantină.

Sfintele slujbe, participările la diverse evenimente bisericești, concertele, repetiţiile numeroase, imprimările audio au fost prilejuri pentru membrii grupului atât să descopere și să aprofundeze tot mai mult cântarea psaltică – muzica de tradiţie a Bisericii Ortodoxe, cât și să ofere momente de bucurie și încântare publicului larg.

Biletele se găsesc la Anticariatul Sălii Dalles şi pe www.Ticketstore.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.