Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupului G-7 i se cere să recunoască importanța gazelor naturale în securitatea energetică și lupta împotriva schimbărilor climatice

iucn.org
g7

Institutul American de Petrol și Camera de Comerț a SUA s-au alăturat companiilor aliate pentru a solicita națiunilor din Grupul celor șapte (G-7) să acționeze rapid asupra politicilor care asigură îndeplinirea angajamentelor internaționale de înlocuire a gazelor naturale rusești, scrie worldoil.com.

Într-o scrisoare către prim-ministrul japonez și actualul președinte al G-7, Fumio Kishida, semnatarii au subliniat importanța gazelor naturale și a gazelor naturale lichefiate (GNL) în îndeplinirea obiectivelor comune de securitate energetică și climat,

„Reverberațiile energetice și financiare ale războiului au arătat că aceste obiective nu pot fi atinse fără progrese fundamentale atât în ceea ce privește securitatea energetică, cât și schimbările climatice. Dezvoltarea responsabilă a gazelor naturale și a infrastructurii asociate este esențială pentru acest progres și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu miniștrii și șefii de stat G-7 pentru a ne asigura că întâlnirile viitoare reflectă aceste realități”, se arată în scrisoare.

Scrisoarea vine după o întâlnire între liderii industriei și reprezentanții națiunilor G-7, care a avut loc în marginea conferinței CERAWeek din Houston, Texas.

„Discuția pe forumul nostru de securitate energetică a subliniat importanța de a construi pe baza declarației G-7 din iunie 2022 care recunoaște „rolul important pe care îl pot juca livrările crescute de GNL” în eliminarea treptată a dependenței de energia rusă și că „investiția în acest sector este necesară”. ca răspuns la criza actuală.'

Scrisoarea le-a cerut liderilor G-7 să avanseze următoarele priorități în viitoarea sa întâlnire și comunicatul final:

Să colaboreze cu industria pentru a încuraja investițiile publice și private în toate segmentele lanțului de aprovizionare cu gaze naturale pentru a asigura dezvoltarea și disponibilitatea suficientă a aprovizionărilor non-rusești, asigurând în același timp coerența cu obiectivele climatice pe termen lung.

Să se angajeze să coopereze cu privire la modalități de îmbunătățire a liniilor directoare și a practicilor asociate cu finanțarea publică a infrastructurii de gaze naturale și să promoveze o revizuire eficientă și în timp util a autorizațiilor pentru astfel de infrastructuri.

Să prijine dezvoltarea resurselor de gaze, inclusiv biometan, gaze naturale regenerabile și alți combustibili gazoși regenerabili și cu emisii scăzute de carbon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.