Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GSK şi CureVac vor colabora pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noilor variante de coronavirus

zf.ro
vaccin COVID-19

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) şi societatea farmaceutică germană CureVac au anunţat miercuri că vor colabora pentru a dezvolta un vaccin ARN mesager împotriva noilor variante de coronavirus, cu speranţa că va fi gata până în 2022, relatează miercuri AFP, potrivit AGERPRES.

Scopul este de a dezvolta "un vaccin candidat care să răspundă la variantele care apar" în timpul pandemiei, potrivit unui comunicat.

Noul vaccin va viza variantele care au apărut deja şi cele care ar putea apărea mai târziu, potrivit celor două grupuri farmaceutice.

Citește și: S-a făcut marea împărțeală a prefecților: lista județelor adjudecate de PNL, USR-PLUS și UDMR

Cercetările vor începe imediat cu speranţa că vor fi finalizate în 2022, cu condiţia să obţină undă verde din partea autorităţilor sanitare.

Acordul prevede că GlaxoSmithKline va plăti 150 de milioane de euro start-up-ului german, ceea ce va permite britanicilor să deţină drepturile asupra noului vaccin în toate ţările, cu excepţia Germaniei, Austriei şi Elveţiei.

"Credem că următoarea generaţie de vaccin va fi crucială în lupta împotriva COVID-19", a declarat Emma Walmsley, directoare generală a GSK.

GSK a menţionat în comunicat că va ajuta, într-o primă fază, anul acesta la producerea unui prim vaccin deja dezvoltat de CureVac, care se află în prezent în faza 3 a studiilor clinice.

GlaxoSmithKline s-a angajat să producă până la 100 de milioane de doze, în timp ce propriul vaccin dezvoltat împreună cu Sanofi suferă întârzieri şi nu va fi gata până la sfârşitul anului 2021, din cauza unor rezultate mai puţin bune decât se aştepta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.