Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gușă: Atacurile la adresa Realitatea TV, de natură să impresioneze mediul politic

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Atacurile la adresa Realitatea TV, lansate de colegii jurnaliști de la alte posturi de televiziune, au menirea de a fi pe plac mediului politic, unei majorități "care vrea să defileze" peste capetele românilor, a declarat Cozmin Gușă la emisiunea "Prime Time News", moderată de Denise Rifai. Consultantul politic a făcut și o scurtă analiză situației actuale a presei din România.

”Am primit informații că pe lângă liderul Dragnea, consultanții pregătesc o acțiune puternică de decredibilizare a Realitatea TV, de atacare a lui Maricel Păcuraru, de atacare a lui Rareș Bogdan”, a declarat Cozmin Gușă.

România TV se află într-o situație ingrată în care patronul ”fugar” îi obligă pe jurnaliști la ”anumite gesturi”, a afirmat consultantul politic, subliniind că sediul acestei televiziuni a fost luat de la Realitatea TV într-un mod ”fraudulos”, printr-o semnătură despre care se spune că a fost dată în fals de către Sorin Enache, la presiunile lui Sebastian Ghiță sub bagheta căruia Realitatea a intrat în insolvență. ”Realitatea TV a suferit tot timpul pentru că a fost gestionată prost. Când am preluat-o, era în insolvență, cu mari datorii”, a completat Gușă.

Nu este plăcut să fii atacat de colegi din presă, mai ales că cei mai mulți dintre ei au fost vedete Realitatea TV, susține consultantul politic. ”Ceea ce insinuează ei nu le face cinste deloc. Celebrul dosar 'Realitatea' este un dosar care se numește de fapt 'Codruț Marta', despre care nu se știe dacă este mort sau nu. Dosarul nu se poate finaliza inclusiv din cauza morții care nu este elucidată. Se bazează pe un denunț al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Nu sunt lucruri care să fi păgubit cetățenii, ci este o bătaie în interior. Noi nu avem contracte cu statul, nu am guvernat alături de Ponta. Atacurile lansate întâmplător exact la televiziunile unde Ghiță - sau Dragnea, prin Ghiță - are influență nu mă miră”, a evidențiat Cozmin Gușă.

Referitor la dosarul în care a fost condamnat unul dintre acționarii Realitatea TV, Maricel Păcuraru, consultantul politic afirmă că este dreptul DNA să facă recurs, însă a subliniat că acesta a avut ”o reeducare exemplară”, un dosar care nu poate fi atacat și a avut și probleme grave de sănătate în timpul unei detenții ”pe care a dus-o cu demnitate”.

Cozmin Gușă a mărturisit că deplânge starea actuală a presei din România și precizează că s-a ajuns în această situație și din cauză că de-a lungul timpului au existat presiuni din partea instituțiilor statului la adresa patronilor mass-media de a ”colabora”. ”Îmi pare rău de soarta tuturor. S-a ajuns aici pentru că au fost presiuni din partea instituțiilor statului la toți patronii de a colabora, de a se crede mai presus decât legea în România, au marșat în timpul regimului Băsescu la acest gen de jocuri, iar acum au căzut in cealaltă extremă - într-o coaliție anti-justiție, pro-corupție; își aduc obolul prin acest gen de atacuri la Realitatea TV, la mine, la Maricel Păcuraru, la Rareș Bogdan și mâine-poimâine la alți colegi”, a declarat consultantul politic.

Telespectatorii sunt, însă, în măsură să-și dea seama dacă aceste atacuri lezează sau nu credibilitatea Realitatea TV, a mai afirmat Cozmin Gușă. ”Eu cred că nu. Acest atacuri sunt de natură să impresioneze mediul politic sau să facă pe plac unei majorități care vrea să defileze peste capetele noastre în România”, a completat acesta. După campania electorală pentru alagerile parlamentare care au avut loc în decembrie 2016, PNL ar fi ”supărat” pe Realitatea TV pentru că a obținut un scor slab la vot, susține consultantul politic.

”Acum, consultanții gen Doru Bușcu - care n-a devalizat TVR - îi spun lui Dragnea că de situația în care se află ar fi vinovată Realitatea TV. De ce? Pentru că am discutat cu oamenii din stradă. Noi suntem vinovații de serviciu de prostia lor politică. Dragnea n-ar fi rezistat în partid dacă eu aș fi fost secretar general al PSD. Eram sau eu, sau el. El nu este locmotivă, pentru că lumea n-a votat PSD pentru Dragnea. El doar se află la volan”, a mai afimat Cozmin Gușă, la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.