Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guardiola, explicație uluitoare pentru înlocuirea lui Haaland: `Viața lui ar fi devenit plictisitoare dacă bătea recordul. Acum va avea o țintă`

bbc.com
Pep Guardiola

Haaland s-a înscris în cartea de recorduri a lui Manchester City și a Ligii Campionilor, în meciul împotriva lui RB Leipzig, într-o seară de neuitat pe Etihad Stadium. Însă antrenorul Pep Guardiola a părut să strice petrecerea, când l-a înlocuit pe cel care marcase 5 goluri și putea bate recordul.

 

Haaland a marcat cinci goluri în victoria zdrobitoare a lui City cu germani de la Leipzig, cu 7-0, și i-a dus pe cetățeni în sferturile de finală ale Ligii Campionilor pentru al șaselea sezon consecutiv, înainte ca Guardiola să-l înlocuiască în minutul 63, notează Mediafax.

Niciun jucător din istoria Ligii Campionilor nu a marcat șase goluri într-un meci.

"Dacă ar fi atins acum această bornă, recordul, la 22 de ani, viața lui ar fi devenit plictisitoare, așa că acum va avea o țintă pentru a o face în viitor, aici și peste tot", a spus Guardiola. "Așa că de aceea am făcut înlocuirea".

Haaland a devenit al treilea jucător din istorie care a marcat cinci goluri într-un meci, egalându-i pe Luiz Adriano, care a reușit această performanță în 2014 pentru Shakhtar Donetsk, și Lionel Messi, în 2012 pentru Barcelona - cu Guardiola ca antrenor.

"Nu am știut atunci cu Messi, când s-a întâmplat împotriva lui Leverkusen, mi-au spus la primul interviu", a spus Guardiola.

"Dar am făcut înlocuirea (lui Haaland) pentru că, în mod normal, când jocul se termină, vreau să... îi las să joace pe cât mai mulți jucători posibil.

"Haaland a egalat recordul lui Messi, dar a făcut-o în 60 de minute, este diferit. Cine știe dacă ar fi jucat 90 de minute?".

Haaland a ratat la limită alte câteva ocazii excelente într-o victorie care a asigurat un 8-1 la general.

"I-am spus (lui Guardiola) că mi-ar plăcea să înscriu un dublu hat-trick, dar ce pot să fac?", a spus Haaland, care a fost scos la câteva minute după al cincilea său gol.

Managerul lui Leipzig, Marco Rose, a declarat că știa că echipa sa ar putea avea parte de o provocare dură împotriva lui Haaland.

"A avut o seară grozavă. A fost atât de înfometat", a spus Rose. "A marcat goluri cu piciorul și cu capul, a câștigat mingi, a făcut curse în adâncime. Părea foarte simplu.

"A luat mingea de la arbitru, asta va spune că a fost o seară specială pentru el. Felicitări lui Erling".

Haaland are 10 goluri în Liga Campionilor în acest sezon și 33 în cariera sa, ajungând la 30 de goluri în 25 de meciuri, cel mai puține din istorie. De asemenea, el este cel mai tânăr jucător care a atins vreodată această bornă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.