Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guardiola, 'mândru' să fie antrenorul lui Manchester City după câştigarea Cupei Mondiale a Cluburilor

bbc.com
Pep Guardiola

Antrenorul Pep Guardiola s-a declarat "mândru" să fie antrenorul echipei engleze de fotbal Manchester City, care a câştigat vineri în premieră Cupa Mondială a Cluburilor, după ce a învins formaţia braziliană Fluminense, cu 4-0 în finala de la Jeddah, în Arabia Saudită, informează Reuters.

"Sunt atât de mândru de acest club. Ceea ce am făcut noi este o realizare extraordinară. A câştiga acest trofeu înseamnă a fi cea mai bună echipă din lume. Ca antrenor, este lucrul de care sunt cel mai mândru, că suntem mereu acolo. Indiferent cât de mult câştigăm, indiferent ce trofee ridicăm, suntem din nou acolo ca să luptăm pentru următorul", a spus Guardiola.

Campioana Europei s-a impus prin golurile marcate de Julian Alvarez (1, 88), Nino (27, autogol) şi Phil Foden (72). Argentinianul Alvarez a deschis scorul după doar 40 de secunde.

City este primul club englez care deţine simultan coroanele în Premier League, Cupa Angliei, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a Cluburilor.

"A reuşi tripla a fost cu adevărat special, dar să câştigi încă două trofee şi să deţii acum aceste cinci trofee majore arată mentalitatea unică a acestei echipe, a clubului şi a fanilor săi. Este ceva ce nicio altă echipă engleză nu a realizat vreodată şi ne vom aminti mereu de această perioadă incredibilă pe care am petrecut-o împreună", a spus Guardiola.

Spaniolul este primul tehnician care a câştigat Cupa Mondială a Cluburilor cu trei echipe, după ce le-a mai dus la victorie pe FC Barcelona, în 2009 şi 2011, şi Bayern Munchen în 2013.

City îşi va îndrepta acum atenţia spre Premier League, unde a fost lipsită de constanţă în acest sezon, având o singură victorie în ultimele cinci meciuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.