Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guatemala a întrerupt relațiile diplomatice cu Venezuela

Guatemala

Noul președinte al Guatemalei, Alejandro Giammattei a decis joi să întrerupă relațiile diplomatice cu regimul din Venezuela, condus de Nicolas Maduro și a solicitat și închiderea Ambasadei Guatemalei la Caracas, informează agenția de presă Reuters preluat de mediafax.

„L-am informat pe ministrul de Externe că singura persoană care mai lucrează în ambasada din Venezuela ar trebui să revină în țară și am încheiat în mod definitiv relațiile cu Guvernul Venezuelei”, a spus Giammattei. „Vom închide ambasada”, a adăugat acesta.

Alejandro Giammattei, care a preluat mandatul de președinte marți declarase încă din timpul campaniei electorale că va rupe relațiile diplomatice cu Venezuela după alegerea sa în funcție.

Ca reacție la decizia președintelui Guatemalei, ministrul venezuelean de Externe, Jorge Rodriguez a scris pe Twitter că Giammattei este influențat de președintele Statelor Unite, Donald Trump.

„Administrația sa va deveni cu siguranță o altă glumă proastă. Tot respectul pentru cetățenii Guatemalei”, a scris Rodriguez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.