Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guatemala anulează achiziţia a 8 milioane de doze de vaccin Sputnik V

Guatemala

Guatemala va negocia cu companiile farmaceutice americane Johnson & Johnson, Moderna şi Pfizer pentru a compensa anularea achiziţiei din Rusia a 8 milioane de vaccinuri Sputnik V, a anunţat preşedintele guatemalez, Alejandro Giammattei, notează joi AFP preluat de agerpres.

Rusia urma să livreze Guatemalei un total de 16 milioane de doze în două tranşe de câte opt milioane. Prima livrare a fost deja plătită cu 79,6 milioane de dolari, dar Guatemala a primit până în prezent numai 550.000 de doze.

"Am asigurat (cu Rusia) un program de livrări lunare pentru a primi până la 31 decembrie" restul din ce a fost deja plătit, a declarat miercuri ministrul sănătăţii, Amelia Flores.

Anularea celei de-a doua livrări a opt milioane de vaccinuri ruseşti este motivată de întârzierea din partea Moscovei. Aceasta a condus la critici la adresa guvernului şi chiar la cereri de demisie a preşedintelui.

Alejandro Giammattei a precizat că guvernul său va negocia furnizarea de vaccinuri cu companiile americane Pfizer, Johnson & Johnson şi Moderna datorită bugetului eliberat prin anularea achiziţiei a opt milioane de doze din Rusia.

Guatemala a primit până în prezent aproximativ şase milioane de doze de vaccin datorită donaţiilor făcute de Statele Unite, India, Israel şi Mexic, precum şi prin programul COVAX, sprijinit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Cu toate acestea, abia un milion de guatemalezi au fost vaccinaţi până acum, dintr-o populaţie de 17 milioane de locuitori. În această ţară din America Centrală, 355.000 de persoane au fost contaminate şi 10.000 au decedat de la începutul pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.