Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRAGEDIE în Guatemala: Cel puţin 56 de morţi într-o alunecare de teren/ VIDEO

alunecare

Alunecările de teren care s-au produs într-un sat din Guatemala au făcut cel puţin 56 de morţi şi au distrus 125 de locuinţe, în timp ce alte 350 de persoane sunt în continuare date dispărute, a anunţat sâmbătă un oficial, potrivit AFP. 

"Numărul morţilor a crescut la 56, dintre care mai mulţi copii şi trei nou-născuţi. Numărul persoanelor dispărute este de 350", a declarat un purtător de cuvânt al comandamentului de salvare, Julio Sanchez, în cursul unei conferinţe de presă. 

El a precizat că 2.500 de persoane au fost evacuate, dar vreo 50 de familii care trăiesc pe înălţimi, deasupra locului catastrofei care a avut loc într-o vale, refuză să plece în pofida pericolului. 

Alunecarea de teren s-a produs în cursul nopţii de joi spre vineri la 15 kilometri este de capitala ţării, Ciudad de Guatemala, în municipalitatea Santa Catarina Pinula. 

Purtătorul de cuvânt a mai afirmat că aproape 1.600 de persoane - membri ai echipelor de prim-ajutor, soldaţi şi voluntari - participă la operaţiunile de salvare şi că accesul la locul tragediei a fost interzis zecilor de guatemalezi care s-au oferit să acorde o mână de ajutor, în măsura în care numărul celor implicaţi în căutări este considerat suficient. 

El a mai subliniat că operaţiunile vor fi suspendate dacă va începe să plouă sau pe timpul nopţii, pentru a nu pune în pericol viaţa echipelor de salvare.AGERPRES

sursa foto: AP
A general view of the mudslide in Santa Catarina Pinula, on the outskirts of Guatemala City, October 3, 2015.Men wait to help with the search for survivors after a mudslide in Cambray, a neighbourhood in the suburb of Santa Catarina Pinula, on the outskirts of Guatemala City, on 3 October 2015

Firemen carry a body recovered from under the debris in the village of El Cambray II, in Santa Catarina Pinula municipality, some 15 km east of Guatemala City, on October 3, 2015 after a landslide late Thursday struck the village.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.