Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guatemala: Şapte poliţişti aparţineau unei reţele de trafic de migranţi

Agerpres
guatemala migranti

Şapte poliţişti guatemalezi acuzaţi că aparţin unei reţele de trafic de migranţi în drum spre Statele Unite au fost arestaţi luni, împreună cu aproximativ 15 presupuşi membri ai reţelei, a anunţat poliţia, notează AFP, citat de Agerpres.

"Grupul de delincvenţi lua în primire migranţi din diferite ţări la punctele de trecere a frontierei Guatemalei cu El Salvador şi Honduras. Apoi asigurau transportul până la frontiera cu Mexicul", a precizat într-o conferinţă de presă, Adal Rodriguez, director adjunct al serviciului de anchetă penală al poliţiei.

Arestările au fost realizate în cadrul unei acţiuni care a inclus 69 de percheziţii în toată ţara, a adăugat el.

Ancheta, care a început după un denunţ în aprilie 2021, a primit sprijin din partea biroului american de anchete de securitate naţională (HSI) de pe lângă ambasada Statelor Unite în Guatemala, a indicat parchetul de la Ciudad de Guatemala într-un comunicat.

Guatemala, de unde mii de locuitori încearcă să ajungă în Statele Unite în fiecare an, este şi o ţară de tranzit pentru migranţii ilegali în căutarea visului american de a scăpa de mizeria şi violenţa din ţările lor.

Autorităţile guatemaleze şi-au intensificat controalele în ultimele săptămâni din cauza creşterii exponenţiale a numărului de migranţi, în special venezueleni, în drum spre frontiera cu Mexicul.

Zeci de migranţi venezueleni aflaţi în tranzit în Guatemala au cerut recent să se întoarcă în ţara lor, după ce Washingtonul a anunţat că venezuelenii intraţi ilegal în Statele Unite vor fi pe viitor expulzaţi.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.