Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guatemala. Vântul puternic a luat pe sus 31 de case. Peste 186 de oameni sunt sinistraţi

Cel puţin 186 de persoane au fost afectate şi 31 de case au suferit pagube din cauza rafalelor puternice de vânt care s-a abătut asupra Guatemalei în ultimele ore, a declarat un purtător de cuvânt al centrului de Coordonare Naţională pentru Gestionarea Dezastrelor (Conred), David de León citat de EFE, conform agerpres.

Cei afectaţi sunt locuitorii din Estanzuela de Nueva Santa Rosa, unde rafalele de vânt au spulberat acoperişurile de tablă ale caselor, unei biserici catolice, unui centru de sănătate, unei şcoli şi unei săli de sport.

BĂTĂILE între huligani ar putea să devină SPORT naţional

Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci din provincia Sololá şi din fericire nu există victime.

Vântul este însoţit şi de o scădere a temperaturilor care au determinat ca în ultimele 24 de ore, 72 de persoane să primească îngrijiri în mai multe zone ale ţării.

Pompieri şi membri ai Conred acţionează de asemenea asupra unui incendiu izbucnit în municipiul San José Pinula, unde autorităţile au declarat codul de alertă portocaliu - care implică eventuale evacuări - deşi focul se află sub control. Alte incendii de pădure au izbucnit la Chimaltenango, Sololá, Zacapa, Quetzaltenango, San Marcos şi Santa Rosa.

Potrivit unui raport al Sistemului Naţional de Prevenire şi Control al Incendiilor Forestiere (SIPECIF) de la începerea actualului sezon, la 20 noiembrie, s-au înregistrat 14 focare de incendii care au distrus în total 188,83 de hectare de pădure.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.