Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guillermo del Toro, celebrul regizor mexican de filme horror, intră în forţă în cursa pentru Oscaruri cu primul lui thriller noir

mediafax.ro
cinema

Guillermo del Toro, celebrul regizor mexican de filme horror, scince-fiction şi supranatural, intră în forţă în cursa pentru Oscaruri, cu primul lui thriller noir, “Aleea groazei” (“Nightmare Alley”), nominalizat de Academia Americană de Film la 4 categorii, informează News.ro.

Carismaticul ghinionist Stanton Carlisle (Bradley Cooper) se îndrăgosteşte de clarvăzătoarea Zeena (Toni Collette) şi de soţul ei Pete (David Strathairn) la un carnaval ambulant şi profită din plin, folosind cunoştinţele proaspăt dobândite pentru a escroca elita bogată din New York-ul anilor ‘40.

Cu virtuoasa Molly (Rooney Mara) alături de el, Stanton complotează să înşele un magnat periculos (Richard Jenkins) cu ajutorul unui psihiatru misterios (Cate Blanchett) care ar putea fi cel mai formidabil adversar al său de până acum.

Searchlight Pictures prezintă o producţie Double Dare You, un film regizat de Guillermo del Toro, după un scenariu semnat de Guillermo del Toro şi Kim Morgan, adaptat după romanul lui William Lindsay Gresham.

Din distribuţie fac parte Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, Mary Steenburgen, David Strathairn. Producători sunt Guillermo del Toro, J. Miles Dale şi Bradley Cooper.

Întunericul îi aşteaptă pe cei care îl caută

„Am fost foarte interesat de o poveste despre destin şi umanitate. Stanton Carlisle este un om căruia i se oferă totul pentru a-şi schimba viaţa. Are oameni care cred în el, care îl iubesc şi au încredere în el. Cu toate acestea, dorinţa şi orgoliul lui sunt atât de puternice încât îl îndepărtează de asta”, spune Guillermo del Toro.

Prin intermediul filmului “Nightmare Alley / Aleea Groazei”, povestitorul vizionar Guillermo del Toro se aventurează în lumea întunecată, cuprinzătoare şi realistă a filmului noir. Filmul trece de la cercul unui carnaval ambulant din anii 1930, un tărâm al şocurilor şi minunilor, la sălile bogăţiei şi puterii în care locuiesc seducţia şi trădarea. Iar în miezul poveştii se află un om care îşi vinde sufletul artei escrocherii. Acesta este Stanton Carlisle (Bradley Cooper), un pungaş care se transformă într-un showman uimitor şi manipulator atât de bun încât ajunge să creadă că poate îşi depăşi soarta. În timp ce Stanton se bucură de ascensiunea sa delirantă, del Toro urmăreşte povestea unui vis american nesăbuit care deraiază.

Filmul lui del Toro se bazează pe romanul lui William Lindsay Gresham, publicat în 1946, despre un escroc carismatic consumat de ambiţia sa necontrolată. Atras în mod natural de lumea macabră şi profund umană a spectacolelor de carnaval, del Toro a văzut romanul lui Gresham ca fiind autobiografic şi a vrut să exploreze o poveste aflată la graniţa fină şi tulbure dintre iluzie şi realitate, disperare şi control, succes şi tragedie. Şi a făcut din asta un semnal de alarmă despre partea întunecată a capitalismului american.

În noua producţie, Del Toro face echipă cu directorul de imagine Dan Laustsen, designerul de producţie Tamara Deverell, designerul de costume Luis Sequeira şi editorul Cameron McLauchlin “Nightmare Alley / Aleea Groazei”. Cu un personaj care planează pe margine, o margine mai ascuţită decât în orice film pe care l-a făcut, Del Toro, “Nightmare Alley / Aleea Groazei” este o adevărată poveste fierbinte despre crimă, trădare şi bine meritata pedeapsă. Geniul lui del Toro se vede în faptul că chiar şi în colţurile sale cele mai întunecate povestea relevă o umanitate profundă.

Regizorul spune că astfel a vrut să extindă filmul în direcţii noi. „Acesta este primul dintre filmele mele care, deşi are o atmosferă magică, nu este manierat sau stilizat. Este plasat într-o realitate care este identificabilă şi imediată”, spune el.

Soartă şi karmă

“Nightmare Alley / Aleea Groazei se îndepărtează de elementele fantastice pentru care Guillermo este cunoscut”, adaugă colaboratorul frecvent al lui del Toro, producătorul J. Miles Dale. „Dar el aduce pe acest nou teritoriu toate abilităţile sale de povestitor şi priceperea sa cinematografică. În cele din urmă, filmul spune povestea unui om ridicat pe propria sa karmă. Una dintre cele mai puternice teme ale filmului este că niciun om nu se poate depăşi pe sine şi nu îşi poate devansa soarta.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.