Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guineea Ecuatorială şi Capul Verde, câştigătoare ale grupelor la Cupa Africii pe Naţiuni

etimg.com
minge

Selecţionatele Guineei Ecuatoriale şi Insulelor Capului Verde, două outsidere, au reuşit să îşi câştige grupele din cadrul Cupei Africii pe Naţiuni la fotbal, în urma rezultatelor de luni, astfel că au un culoar favorabil în optimile de finală ale competiţiei găzduite de Cote d'Ivoire, potrivit Agerpres.

Guineea Ecuatorială a surclasat echipa gazdă, Cote d'Ivoire, cu scorul de 4-0, cu doi fundaşi care evoluează în România, astfel că ''elefanţii'' riscă să rateze calificarea în optimi. Akapo (42), Ganet (73), Nsue (75) şi Buyla Sam (88) au marcat la Ebimpe pentru Guineea Ecuatorială, la care Basilio Ndong (Universitatea Craiova) şi Esteban Orozco (FC Argeş) au fost integralişti.

În celălalt meci al grupei, Nigeria a dispus de Guineea-Bissau cu 1-0, la Abidjan.

''Super-Vulturii'', tripli campioni ai Africii (1980, 1994, 2013), s-au impus prin autogolul lui Opa Sangante (36).

Guineea Ecuatorială a câştigat grupa la golaveraj în faţa Nigeriei (+6 faţă de +2), ambele având câte 7 puncte. Cote d'Ivoire, aflată pe locul al treilea, cu trei puncte (-3), are şanse mici de a accede în optimile de finală. Guineea-Bissau a ocupat ultimul loc, fără vreun punct.

În Grupa B, echipa Insulelor Capului Verde a remizat cu Egiptul, 2-2, ambele echipe asigurându-şi prezenţa în optimile de finală.

La Abdijan, cele două echipe au trecut pe rând de la agonie la extaz în minutele adiţionale. Capverdienii au deschis scorul prin Gilson Tavares (45+1), dar Egiptul a egalat imediat după pauză, prin Mahmoud Trezeguet (50). Deşi privaţi de vedeta Mohamed Salah, ''faraonii'' au marcat ceea ce sperau că va fi golul victoriei, prin Mostapha Mohamed (90+3), însă echipa din arhipelag a smuls egalarea in extremis, prin Bryan Texeira (90+9).

În celălalt meci al grupei, la Ebimpe, Ghana a remizat cu Mozambic, 2-2, fiind practic eliminată. Ghanezii au marcat ambele goluri prin Jordan Ayew (15, 70), din penalty-uri, dar s-au considerat învingători prea devreme şi mozambicanii au punctat de două ori în minutele adiţionale, prin un Geny Catamo (90+1 - penalty) şi Reinildo Mandava (90+4), pentru un egal de palmares.

André Ayew a reuşit să egaleze recordul deţinut de camerunezul Rigobert Song, de 36 de meciuri la Cupa Africii pe Naţiuni.

Selecţionata Insulelor Capului Verde a câştigat grupa cu 7 puncte, urmată de Egipt, 3 puncte, Ghana, 2 puncte (-1), Mozambic, 2 puncte (-3).

În optimile de finală se califică primele două clasate din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru formaţii de pe locurile trei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.