Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guineea renunţă să participe la Jocurile Olimpice din cauza Covid-19

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Guineea, care urma să trimită o delegaţie de cinci sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a decis să anuleze participarea sa din cauza Covid-19, a anunţat, miercuri, ministrul Sporturilor din această ţară, citat de AFP.

O sursă apropiată guvernului de la Conakry a invocat, totodată, şi probleme financiare pentru a justifica renunţarea acestei ţări sărace din Africa de Vest cu două zile înainte de ceremonia de deschidere oficială, programată vineri.

"Din cauza recrudescenţei variantelor de Covid-19, guvernul, preocupat de sănătatea sportivilor săi, a decis cu regret să anuleze participarea Guineei la Jocurile Olimpice de la Tokyo", a scris ministrul Sporturilor, Sanoussy Bantama Sow, într-o scrisoare adresată preşedintelui Comitetului olimpic din această ţară.

"Dosarul a fost supraevaluat, de aceea ministerul nu poate plăti", a afirmat, sub păstrarea anonimatului, o sursă apropiată guvernului, fără alte detalii.

Presa din Guineea a relatat, la rândul ei, că ar exista probleme legate de prime neplătite.

Guineea, care nu a câştigat nicio medalie în 11 participări la Jocurile Olimpice, urma să-i trimită la Tokyo pe Fatoumata Yarie Camara (lupte libere), Mamadou Samba Bah (judo), Fatoumata Lamarana Toure şi Mamadou Tahirou Bah (nataţie) şi Aissata Deen Conte (atletism, 100 m feminin).

Înaintea Guineei, Coreea de Nord a anunţat, în aprilie, că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a-şi "proteja" sportivii de orice risc legat de pandemia de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.