Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guineea: șapte eleve înecate în timpul unui examen de admitere la liceu

Agerpres

Cel puţin şapte eleve care urmau să susţină luni examenele de admitere la liceu s-au înecat după ce piroga lor s-a răsturnat în Fluviul Niger, în apropierea oraşului Kouroussa, în Guineea, au făcut cunoscut un ministru şi o rudă a unei victime, notează AFP, citat de Agerpres.

"Suntem loviţi de această veste proastă a naufragiului a şapte eleve care şi-au pierdut viaţa", a declarat presei ministrul învăţământului preuniversitar şi alfabetizării, Guillaume Hawing, care se află în regiune pentru a lansa primele probe ale examenului.

Mamadi Kéita, agent de securitate, a declarat pentru AFP că şi-a pierdut sora vitregă în această accident. "Ea pleca cu colegele ei de cealaltă parte a Fluviului Niger pentru primele teste ale examenului de admitere în anul 7, care începe luni".

"S-au îmbarcat într-o pirogă supraîncărcată care s-a răsturnat sub greutatea pasagerilor şi a mărfurilor", a adăugat el în lacrimi la telefon. "Toate fetele veneau din districtul Kourala şi mergeau în subprefectura Balato, la 40 de kilometri de prefectura Kouroussa", a precizat el.

O altă sursă locală a declarat pentru AFP sub protecţia anonimatului că bilanţul este doar provizoriu şi s-ar putea înrăutăţi. Operaţiunile de găsire a corpurilor continuau duminică seara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.