Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guns N' Roses, Foo Fighters și Miley Cyrus au atras 120.000 de spectatori la BottleRock Festival: 11 persoane au fost testate pozitiv

Guns N' Roses

Doar 11 rezidenţi din Napa County care au asistat la BottleRock Festival, un eveniment care a atras aproape 120.000 de spectatori în perioada 3-5 septembrie 2021 şi la care au participat Guns N' Roses, Foo Fighters şi Miley Cyrus, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, potrivit oficialilor locali din domeniul sănătăţii, care consideră că acest număr foarte mic de persoane infectate reprezintă un indicator ce atestă succesul protocoalelor de siguranţă sanitară, informează site-ul revistei americane Variety.

"În perioada de 14 zile care au trecut după ce a avut loc BottleRock Napa Valley Festival, suntem încântaţi să raportăm că festivalul nu a avut niciun impact major în Napa County în privinţa numărului de cazuri de COVID-19", a declarat Karen Relucio, ofiţer pentru sănătate publică în acest ţinut californian, pentru San Francisco Chronicle. "Protocoalele sanitare implementate de organizatori, în colaborare cu agenţia de sănătate publică, s-au dovedit extrem de eficiente", a adăugat ea, potrivit agerpres.ro.

Ediţia de anul trecut a acestui festival a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

În 2021, festivalul a avut loc la Napa Valley Expo în perioada 3-5 septembrie şi atras aproape 120.000 de spectatori. Potrivit declaraţiilor făcute de Karen Relucio, numărul cazurilor de COVID-19 din Napa County a scăzut cu 28% în cele două săptămâni de după eveniment.

Pe 17 septembrie, la două săptămâni după debutul BottleRock Festival, în acest ţinut din California a fost raportată o rată de incidenţă calculată la şapte zile de 23 de cazuri la 100.000 de rezidenţi. De atunci, rata de incidenţă a continuat să scadă şi în zilele următoare, ajungând în prezent la 15 cazuri la 100.000 de rezidenţi.

Sonoma County a raportat un număr similar de cazuri cu cele din Napa County şi a înregistrat mai puţin de 10 infectări cu noul coronavirus în rândul rezidenţilor săi care au participat la BottleRock Festival.

Evenimentul a fost primul festival major organizat în California de Nord după declanşarea pandemiei de COVID-19. Organizatorii au cerut spectatorilor să prezinte o dovadă a vaccinării împotriva COVID-19 sau rezultate negative la testele de depistare a noului coronavirus, iar coproducătorii festivalului, Live Nation şi Latitude 38 Entertainment, au anunţat că 96% din totalul spectatorilor au prezentat dovezi ale vaccinării împotriva COVID-19. Organizatorii le-au recomandat totodată spectatorilor să poarte măşti sanitare, deşi mulţi dintre ei nu au respectat acea recomandare. De asemenea, spectatorii au utilizat brăţări cu tehnologie contactless pentru a cumpăra diverse produse în timpul festivalului, iar cele mai multe dintre concerte au avut loc în aer liber.

În prezent, California este statul american cu cea mai mică rată de transmitere a maladiei COVID-19 din Statele Unite. Luni, guvernul federal de la Washington a inclus California în categoria statelor cu transmitere "moderată" a noului coronavirus, în timp ce majoritatea covârşitoare a statelor americane rămân în categoria cu transmitere "ridicată".

Printre artiştii care au susţinut concerte la BottleRock Festival 2021 s-au aflate nume sonore din industria muzicală, precum Guns N' Roses, Foo Fighters, Megan Thee Stallion şi Miley Cyrus. Ediţia de anul viitor a acestui festival va avea loc tot în prima parte a lunii septembrie.

Printre festivalurile anunţate în perioada următoare în California se află Outside Lands Music and Arts Festival, care va avea loc în Golden Gate Park din San Francisco pe durata weekendului de Halloween.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.