Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gură de oxigen pentru sistemul sanitar din România. Soluția curajoasă propusă de Daniel Ionașcu

PPU (social-liberal)
Daniel Ionașcu

Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), afirmă că sistemul sanitar din România este deja depășit în lupta cu COVID-19 și că o soluție pentru rezolvarea crizei de personal medical este aducerea în țară, temporar, a unor specialiști români care lucrează peste hotare.

Într-un mesaj transmis astăzi, Daniel Ionașcu își exprimă convingerea că medicii români vor accepta fără ezitare să își ajute compatrioții.

Iată mesajul integral al lui Daniel Ionașcu:

„SOS adresat medicilor români care lucreaă în străinătate:  “Veniți acasă, salvați România!”

Într-un moment în care liderii noștri se gândesc mai mult la alegeri și funcții politice decât la prevenirea eficientă a unei adevărate catastrofe umanitare – capacitățile sistemului sanitar din România sunt deja depășite – singura soluție a națiunii noastre este să își mobilizeze civic resursele!

Concret! În prezent, peste 15.000 de medici români lucrează în alte state europene! Dacă 10% dintre ei acceptă să revină acasă pentru un interval de șase luni, ne rezolvăm rapid și eficient criza acută de personal medical specializat!

Soluția nu e ușor de pus în practică. Specialiștii români sunt integrați în sistemele sanitare în care activează în acest moment! Însă, dacă statul român se implică la nivel diplomatic și acceptă să ofere anumite compensații, inclusiv financiare, am convingerea că medicii români vor accepta să se întoarcă pentru a-și ajuta compatrioții și țara în care s-au format!

România are imediată nevoie de medici și personal sanitar calificat! Adresez un mesaj simplu și direct medicilor români din străinătate: veniți acasă, salvați România!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.