Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gură de oxigen pentru ucraineni la Avdiivka - Trupele ucrainene au primit, în sfârșit, întăriri

Facebook
Avdiivka lupte Donbas

Ucraina își întărește trupele care luptă în Avdiivka din regiunea Donețk, iar unele unități ale Brigăzii 110 Mecanizate Separate au fost retrase din oraș pentru rotație pentru prima dată în aproape doi ani, a declarat purtătorul de cuvânt al brigăzii, Ivan Siekach, pe 13 februarie.

Avdiivka, situată la doar kilometri distanță de Donețk ocupat de ruși, a suferit atacuri intense ale Rusiei din octombrie 2023, deoarece trupele Moscovei urmăresc să încercuiască și să captureze orașul.

Șeful administrației militare a orașului a declarat pe 6 februarie că situația din jurul Avdiivka devine „foarte dificilă”.

Brigada 110 Mecanizată Separată „nu mai are capacități suficiente pentru a ține orașul” singură, dar „vin întăriri”, a declarat Siekach pentru serviciul ucrainean Radio Europa Liberă/Radio Liberty.

El nu a spus care unitate a fost dislocată la Avdiivka pentru a întări brigada 110, menționând doar că „acesta este un sprijin puternic, ne-am simțit puțin mai calmi când au venit”.

Brigada 110 Mecanizată Separată apără Avdiivka din martie 2022.

Luptele intense continuă în orașul de est, forțele ruse încercând să taie principala rută de aprovizionare a Ucrainei, potrivit lui Siekach.

"Ele (forțele ruse) au un avantaj complet în aviație. Nu putem influența în niciun fel raidurile lor aeriene, bombardarea orașului și pozițiile noastre", a adăugat el.

„Au un număr mare de personal pe care nu-i numără și experimentează în mod constant cu diferite grupuri (de asalt), folosind vehicule blindate”.

Rusia a încetat să mai folosească atacurile sale infame din „valul uman” de la Avdiivka, în schimb a desfășurat mici grupuri de asalt sprijinite de aviație pentru a investiga apărarea ucraineană, a declarat Dmytro Riumshyn, comandantul Brigăzii 47 Mecanizate Separate din Ucraina, pe 12 februarie.

Trupele ruse își continuă asalturile în limitele de sud-est ale orașului Avdiivka, unde au loc lupte stradă-la-stradă, a scris Ministerul Apărării din Regatul Unit în actualizarea sa de informații din 8 februarie.

Probabil că Rusia a desfășurat forțe suplimentare în sectorul Avdiivka în ultimele săptămâni, crescând presiunea asupra pozițiilor ucrainene din jurul orașului, se arată în actualizare.

„Rusia este aproape sigură că va continua presiunea ofensivă în această zonă în următoarele câteva săptămâni, valorificând puternic puterea tactică aeriană pentru a-și sprijini efortul”, a scris ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.