Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări în Guvern: Se va crea o agenţie naţională de atragere de investiţii sub aripa premierului

gov.ro
Guvern

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNÎPMM), Florin Jianu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în viitoarea şedinţă de Guvern urmează să se decidă înfiinţarea unei agenţii naţionale de atragere de investiţii care va fi subordonată direct premierului şi va avea în conducere şi reprezentanţi ai confederaţiilor patronale naţionale şi ai camerelor de comerţ şi industrie, potrivit Agerpres.

"Ca o informaţie pentru presă, e în dezbatere publică în acest moment şi probabil va fi o ordonanţă de urgenţă în următoarea şedinţă de Guvern, înfiinţarea unei agenţii de atragere de investiţii şi promovarea exporturilor prin preluarea competenţelor de la diverse ministere, la nivelul primului-ministru. Se va crea aceasta agenţie naţională de atragere de investiţii la nivelul primului ministru. Competenţele în acest moment sunt la Ministerul Antreprenoriatului, ori Guvernul ca să dea o mai mare importanţă acestor investiţii, atragerii de investitori, va fi dusă la nivelul primului ministru", a precizat Florin Jianu.

Potrivit lui Jianu, un parteneriat public şi privat în cadrul acestor agenţii ajută la atragerea de investitori care să aducă valoare adăugată.

"Ce cerem noi în cadrul acestei agenţii şi când spun 'noi', întregul mediu de afaceri, pentru că am semnat o adresă pe care v-o putem pune la dispoziţie şi noi, ca şi confederaţie patronală şi Camera de Comerţ a României, deci toţi partenerii privaţi am cerut ca această agenţie de atragere de investiţii la nivel naţional să aibă în componenţă un board (consiliu n.r.) format din preşedinţii confederaţiilor naţionale şi a camerelor de comerţ naţionale, tocmai pentru a avea un cuvânt de spus şi a aduce valoare adăugată (...) Dacă există un parteneriat public - privat în cadrul acestor agenţii, atunci valoarea adăugată este mai mare", a completat Florin Jianu.

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii a fost prezent joi, la Sibiu, la lansarea "Sibiu Business Agency", prima agenţie din România înfiinţată pentru atragerea de investiţii şi care funcţionează în cadrul unui consiliu judeţean.

Guvernul va lansa o agenţie dedicată investiţiilor străine, ca punct central de comunicare cu companiile interesate să investească în România, care va funcţiona în subordinea nemijlocită a prim-ministrului, a anunţat, în 7 septembrie, premierul Nicolae Ciucă.

"Parteneriatul dintre Guvernul României şi Consiliul Investitorilor Străini este o certitudine, iar prezenţa mea, astăzi, la evenimentul organizat de dumneavoastră confirmă relaţia de încredere pe care o avem. (...) Vom lansa o agenţie operaţională şi eficientă dedicată investiţiilor străine care să fie punctul central de comunicare cu companiile interesate să investească în România. Această agenţie va funcţiona la Guvern în subordinea nemijlocită a prim-ministrului şi urmează ca în perioada imediat următoare să intre la aprobare pe masa Guvernului, ulterior să fie operaţionalizată ", a declarat Nicolae Ciucă, la evenimentul de lansare a proiectului "Va Urma", iniţiat de Consiliul Investitorilor Străini.

Premierul a adăugat că numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut în primele şase luni ale acestui an cu 35%, comparativ cu perioada similară din anul 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.