Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocaţii, notarii publici şi executorii judecătoreşti care nu lucrează pe perioada stării de urgenţă riscă excluderea din profesie

avocati

Avocaţii, notarii publici şi executori judecătoreşti sunt obligaţi să muncească pe perioada stării de urgenţă. Dispoziţia este cuprinsă într-o ordonanţă dată de Guvern. Dacă îşi suspendă activitatea, riscă excluderea din profesie, notează Mediafax.

„Nerespectarea acestei obligaţii, prevede legiuitorul, reprezintă abatere disciplinară care se sancţionează cu excluderea din profesie, în condiţiile şi cu procedura stabilite de legislaţia în vigoare, aplicabile fiecărei profesii”, spune Nadia Cantemir-Stoica, avocat specializat în drept penal.

Cu toate astea, avocaţii spun că nu se va ajunge la excluderea din profesie, având în vedere şi prevederile legii 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

Ordonanţa vine la pachet şi cu anumite înlesniri. Astfel, pe perioada stării de urgenţă, avocaţii, notarii şi executorii beneficiază de amânarea plăţii facturilor la utilităţi şi a chiriei biroului.

„Trebuie să ne asigurăm că avocaţii beneficiază de suport real din partea autorităţilor, în vederea continuării exercitării profesiei în aceste momente dificile. Cele din OUG nr. 29/2020 sunt utile, dar sunt insuficiente în multe cazuri pentru a menţine în condiţii optime activitatea formelor de exercitare a profesiei de avocat şi suportul salariaţilor acestora”, a mai spus avocatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.