Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul român, după explozia unei mine ruseşti lângă centrala Zaporojie: Siguranţa reactoarelor nucleare nu a fost afectată

Digi24
Zaporojie

Guvernul a transmis joi că potrivit informaţiilor obţinute de la AIEA de către Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), explozia de lângă centrala de la Zaporojie nu a afectat siguranţa reactoarelor nucleare, scrie news.ro.

  • „Potrivit informaţiilor obţinute de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) de la reprezentanţii IAEA, recentul incident generat de explozia unei mine a avut loc în afara perimetrului de siguranţă al centralei de la Zaporoje şi nu a afectat siguranţa reactoarelor nucleare”, arată Executivul.

O mină rusească a explodat în apropierea sălii motoarelor unui reactor de la centrala nucleară Zaporojie (ZNPP), potrivit companiei de stat ucrainene Energoatom, relatează CNN.

Centrala, care a fost ocupată de forţele ruse încă din primele luni ale războiului, este cea mai mare din Europa, are şanse reactoare, dar niciunul dintre ele nu este în prezent funcţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.