Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvern: Ministrul Muncii anunță când vor crește indemnizațiile pentru creșterea copilului

breaking news

Ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, a anunțat că Executivul a identificat sursele de finanțare pentru mărirea indemnizațiilor pentru creșterea copilului, iar de la 1 iulie acestea vor crește conform legii adoptate de Parlament.

"Lucrurile sunt destul de clare, am preluat două mandate de la preşedintele ţării: unul era să venim cu un proiect de ordonanţă pentru a lămuri nişte lucruri şi a face corecţiile necesare pe salarizare şi al doilea, mi s-a atras atenţia foarte clar, este legat de indemnizaţiile pentru mame. Acest lucru ni s-a spus, acest lucru îl facem", a spus ministrul, în emisiunea "După 20 de ani", de la ProTv.

Ulterior, ministrul Muncii a precizat că intrarea în vigoare a legii "rămâne o posibilitate foarte mare" până când va exista şi actul normativ privind alocarea unor fonduri suplimentare, de aproximativ 200 de milioane de lei, cât este nevoie pentru aplicarea prevederilor, însă acesta este angajamentul ferm al Guvernului.

Dragoş Pîslaru a anunţat că, aşa cum a promis Executivul, la începutul săptămânii viitoare vor intra în dezbatere publică normele de aplicare a legii, sfătuindu-i pe părinţi să le citească şi să sesizeze ministerul dacă există anumite speţe particulare care nu sunt prevăzute în lege.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.