Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul e SOMAT să ia MĂSURI URGENTE: Mii de oameni au semnat petiția inițiată de zeci de asociații

Facebook
guvern

Guverul României e somat să ia urgent măsuri pentru distanțarea socială necesară în caz de coronavirus. 71 de organizații au semnat o petiție prin care cer Guvernului și Ministerului Lucrărilor Publice adoptarea în regim de urgență a unui act normativ care reglementează proiectarea și executarea lucrărilor la pistele de biciclete. Petiția, lansată online, a fost semnată de aproximativ 2.000 de oameni, conform Mediafax.

Citește și: ȘOCANT Soțul mezzosopranei ajunsă la spital în comă după ce a fost lăsată să agonizeze ore întregi a schimbat-o de haine

Cele 71 de organizații cer adoptarea în regim de urgenţă a Normativului de reglementare a proiectării, execuţiei, utilizării şi mentenanţei lucrărilor de infrastructură pentru biciclete.

Reprezentanții asociațiilor susțin că au trimis o invitație pentru semnarea petiției și preşedintelui Kalus Iohannis, care „foloseşte ocazional bicicleta”. Petiția online a fost semnată de aproape 2.000 de persoane.

„Adoptarea acestui document este vitală pentru dezvoltarea corectă a unei infrastructuri pentru biciclete, ca măsură de pregătire a autorităţilor locale la provocările din perioada care va urma. În condiţiile în care resursele financiare alocate sănătăţii sunt şi vor fi foarte mari, iar activitatea economică a fost blocată, este necesar ca autorităţile să adopte măsuri care pot contribui la scăderea costurilor de deplasare în zonele urbane”, se arată într-un comunicat al organizațiilor.

Printre avantajele folosirii bicicletei în această perioadă, semnatarii petiției amintesc asigurarea distanţării sociale în condiţiile necesităţii începerii activităţilor economice, dezvoltarea unei infrastructuri de sute de ori mai ieftine decât cea rutieră, costurile scăzute pentru utilizatori, menţinerea unui nivel al calităţii aerului sub limita periculoasă pentru sănătatea umană și eliminarea stresului şi îmbunătățirea stării de sănătate pentru utilizatori.

Organizații amintesc că draftul Normativului de reglementare a proiectării, execuţiei, utilizării şi mentenanţei lucrărilor de infrastructură pentru biciclete a fost suspus dezbaterii publice în 2017, dar încă nu a fost adoptat.

„Iniţiatorii petiţiei pregătesc acţiuni în stradă pentru susţinerea acestei petiţii pe data de 3 iunie, de Ziua Mondială a Bicicletei. Acţiunile se vor desfăşura simultan în toate oraşele implicate”, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.